Şeful PSD a făcut acest scenariu pornind de la sondajele recente care, susţine el, relevă că PSD ar fi cel mai votat partid, cu cote de 38%-40%, iar Crin Antonescu ar fi cel mai votat candidat pentru Preşedinţie.

„Pentru noi n-ar fi problemă de orgoliu să spunem că PSD este partidul care poate să dea prim-ministrul şi PNL preşedintele, dacă asta ar fi o soluţie politică agreată însă de cei care ne votează", a spus Ponta, la Pro TV, menţionând că pentru el varianta este "perfect fezabilă".
Cota unică-da, suspendarea lui Băsescu-nu
Până la prezidenţiale însă, liderul PSD face planuri pe temen mai scurt „resuscitând” relaţia cu PNL. După contrele din ultima perioadă, Ponta şi-a temperat tonul şi chiar vorbeşte pe limba liberalilor susţinând că un eventual guvern PSD-PNL nu ar renunţa la cota unică. El a explicat că, deşi impozitarea diferenţiată este soluţia pe care o vede viabilă, trecerea la un astfel de sistem este un proces laborios, care nu trebuie făcut în grabă.
Cât priveşte o eventuală suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, posibilitate invocată recent de Crin Antonescu, Victor Ponta a spus că „nu e de actualitate”.
"Nici nu cred că va fi vreodată suspendarea unui preşedinte o problemă de actualitate", a spus liderul PSD.