Ponta, nemulțumit de alocările europene în exercițiul financiar 2014-2020: "Sper să fie ultima dată când România a fost nedreptățită"

Ponta, nemulțumit de alocările europene în exercițiul financiar 2014-2020: "Sper să fie ultima dată când România a fost nedreptățită"

Premierul Victor Ponta și-a exprimat nemulțumirea față de alocările de bani europeni în exercițiul fiscal din perioada 2014-2020, acesta spunând că este pentru ultima dată când România este nedreptățită la nivel european.

"Să fim pregătiţi să folosim banii, fără însă a ne crea iluzii legate de cât de mulţi bani are România pentru 2014-2020. Are foarte puţini. 21 de miliarde de euro în şapte ani pe o matematică simplă înseamnă 3 miliarde de euro. Gândiţi-vă la necesităţile României în toate domeniile. Sper ca de data aceasta să fie ultima dată când România a fost nedreptăţită la nivel european", a afirmat Ponta. Ponta a adăugat că nu vor putea fi rezolvate toate problemele României cu fondurile europene alocate în perioada 2014-2020. Pe de altă parte, Ponta a dat exemple de state care au primit alocări mai mari raportat la populaţie.

"România a primit în această alocare 21 de miliarde la o populaţie oficială de 21 de milioane, deci, cam 1.000 de euro pentru fiecare locuitor. (...) Cehia a primit la 10 milioane de locuitori 20 miliarde euro. Ungaria, 20 de miliarde, cât România, cu o populaţie la jumătate. Portugalia - 19,6 miliarde, la o populaţie la jumătate. (...) Polonia, cu care tot ne comparăm, are 72,7 miliarde, deci aproape de patru ori. Până şi Croaţia, care a intrat după noi, are o sumă dublă raportată la numărul de locuitori decât România", a arătat Ponta, citat de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News