Directorul editorial al "Le Monde" îl ia peste picior pe Ponta: Sigur că am fost plătiţi, suntem salariaţi ai ziarului

Directorul editorial al "Le Monde" îl ia peste picior pe Ponta: Sigur că am fost plătiţi, suntem salariaţi ai ziarului

Unul dintre directorii editoriali ai prestigiosului cotidian francez "Le Monde", Alain Frachon, i-a dat replica premierului Victor Ponta, după ce acesta a acuzat ziarul că ar fi fost plătit să scrie critic despre activitatea guvernului său.

"Cine a scris acest articol ori a fost plătit, ori e scris de cineva care habar n-are de România. Să le fie ruşine celor din Bucureşti care au transmis această imagine despre România", declarase Ponta, după ce "Le Monde" publicase un editorial intitulat "România, contra Europei?"

"Bineînţeles că autorul a fost plătit! El este salariat în cadrul grupului "Le Monde" şi aceasta este activitatea sa principală pentru care, în mod absolut normal, este plătit. Este singura informaţie exactă din cele spuse de primul-ministru în legătură cu acest editorial", a declarat pentru "Adevărul" Alain Frachon. "Dacă editorialul a provocat o asemenea reacţie de indignare, înseamnă că, pe undeva, ne-am atins ţinta în plin!", a mai comentat Franchon, care a combătut şi acuzaţiile privind insuficienta informare a jurnalistului. "Cel care a scris acest editorial a făcut-o cu ajutorul departamentului internaţional, al biroului european al acestui departament, împreună cu oamenii care urmăresc îndeaproape evenimentele din România şi din Europa, în general, precum şi cu sprijinul biroului de la Bruxelles, care se ocupă de Uniunea Europeană", a explicat el.

Ne puteți urmări și pe Google News