Evenimentul Zilei > Politica > Ponta despre urmărirea penală a unor foști miniștri: Justiția să-și facă datoria
Ponta despre urmărirea penală a unor foști miniștri: Justiția să-și facă datoria

Ponta despre urmărirea penală a unor foști miniștri: Justiția să-și facă datoria

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că justiția trebuie să-și facă datoria în cazul celor nouă foști miniștri pentru care DNA a solicitat începerea urmăririi penale precizând că singurele informații pe care le deține în acest dosar datează din 2010.

”Nu pot să comentez, pentru că nu este vorba despre niciun ministru al Cabinetului pe care îl conduc. Singurele informații pe care eu le am sunt cele pe care le-am prezentat public, concluzii ale Corpului de Control al primului ministru referitoare la nereguli grave și ilegalități comise de ministrul Funeriu și Vreme, dacă nu mă înșel. Alte lucruri nu cunosc și nu pot comenta. Informațiile la care am avut eu acces au fost cele din 2010. Justiția să-și facă datoria”, a spus prim-ministrul.

Direcția Națională Anticorupție a cerut, ieri, avizul Președinției, Parlamentului României și Parlamentului European pentru începerea urmăririi penale împotriva a nouă foști miniștri, suspectați de fapte de corupție în dosarul licențelor Microsoft și al altor achiziții IT, contracte care însumează peste un miliard de euro.

Cei nouă foști miniștri sunt Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu și Mihai Tănăsescu.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție referatul în vederea sesizării celor trei instituții cu scopul ridicării imunității celor nouă suspectați de comiterea, printre altele, a infracțiunilor de abuz în serviciu sau luare de mită.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News