Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta: Dacă Traian Băsescu va promulga legea pensiilor, voi cere suspendarea sa
Ponta: Dacă Traian Băsescu va promulga legea pensiilor, voi cere suspendarea sa

Ponta: Dacă Traian Băsescu va promulga legea pensiilor, voi cere suspendarea sa

Liderul PSD a declarat, astăzi, că va cere suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dacă acesta va promulga legea pensiilor. Declaraţiile lui Ponta vin ca reacţie la cele ale şefului statului, care a mărturisit că liderul PSD l-ar fi rugat să-l susţină pentru Primăria Capitalei şi apoi pentru un post de ministru. Promulgarea legii pensiilor de către şeful statului va fi însă întârziată de contestaţia depusă, astăzi, de PNL la Curtea Constituţională.

Ponta l-a acuzat pe Băsescu de complicitate la furt, acuzând din nou că votul la legea pensiilor din 15 septembrie a fost fraudat de PDL şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
"Dacă Traian Băsescu va promulga legea, adoptată prin fraudă de Roberta Anastase, cu complicitatea preşedintelui, voi solicita conducerii PSD, a colegilor liberiali, a UDMR şi PC să începem procedura de suspendare a lui Băsescu", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă, ca răspuns la atacurile preşedintelui de aseară de la B1 TV, când a afirmat că Ponta a stat preş în faţa lui în biroul de la Cotroceni şi l-a rugat să-l ajute să ajungă primar general al Capitalei.  
"Băsescu – hoţ, corupt, securist"
"Declaraţiile pe care acesta le-a făcut sunt nedemne de un şef al statului, şi dovedesc complicitatea cu Roberta Anastase", a spus Ponta, adăugând că "nu va intra în capcanele securistice ale lui Traian Băsescu".
"Reacţia lui Traian Băsescu este una tipică pentru vremurile pe care eu personal nu le-am trăit, ci părinţii mei. E o reacţie de securist, de corupt, de hoţ, care este prins la furat, şi care aruncă responsabilitatea pe ceilalţi", a afirmat liderul PSD. El a subliniat apoi că avea 17 ani la Revoluţie şi a avut atunci să iasă în stradă şi cu atât mai mult va avea acum curaj să se lupte cu Traian Băsescu.
"Am domiciliul în Gorj, nu puteam candida în Bucureşti"
În acelaşi timp, Ponta a negat că l-ar fi rugat pe Băsescu să-l ajute să ajungă ministru sau primar al Bucureştiului. Liderul social-democraţilor şi-a scos buletinul în faţa presei, arătând că domiciliul său este în judeţul Gorj şi, astfel, nu ar fi putut candida pentru primăria Capitalei, întrucât legea electorală nu i-ar fi permis asta.
"Sunt procuror şi sunt obişnuit cu infractorii ca Traian Băsescu", a mai spus Ponta, în replică la declaraţiile preşedintelui, care i-a reproşat că a fost în vacanţă în Liban pe banii unui spăonsor generos. "Am fost în vacanţă în Liban şi mi-am plătit vacanţa. Vă prezint chitanţa. Eu nu am fost ofiţer acoperit sau informator cum a fost Traian Băsescu. Metodele securistice nu mă impresionează", a continuat Ponta. 
Liderul PSD mai are însă de aşteptat până să aplice scenariul suspendării. Pe de o parte, din cauza lipsei majorităţii parlamentare, iar pe de alta pentru că promulgarea legii pensiilor de către preşedinte va fi întârziată de contestaţia depusă astăzi la Curtea Constituţională de către liberali.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: