Pe lista temelor care vor fi abordate în cadrul discuțiilor de azi se numără și soluțiile pe care le poate aplica Guvernul ca urmare a amânării introducerii accizei de 7 eurocenți la carburanți. Suprataxa ar trebui introdusă de la 1 aprilie 2014, iar premierul a precizat că nici măcar președintele Traian Băsescu nu se mai poate opune acesteia.

Șeful statului a criticat dur aplicarea accizei de 7 eurocenți la carburanți, arătând că banii colectați la buget din această nouă taxă se vor duce către programe cu iz electoral, care ar putea fi finanțate cu fonduri europene. Președintele a condiționat promulgarea legii bugetului de stat de amânarea suprataxei la carburanți, astfel că Guvernul a trebuit să accepte introducerea acesteia cu trei luni mai târziu față de calendarul stabilit ințial, respectiv de la 1 ianuarie 2014.

O altă temă care ar putea fi discutată azi se referă la propunerea făcută vineri de sindicate. Acestea au propus delegaţiei Fondului Monetar Internaţional desfiinţarea cotei unice de impozitare şi introducerea impozitării diferenţiate.

Rămâi pe EVZ pentru a afla cele mai noi informații legate de discuțiile dintre Guvern și delegația FMI.

Te-ar putea interesa și: