Deputaţii care au votat Guvernul Orban,vor fi sancționați,  a decis conducerea PRO România. Biroul Executiv al PRO România a hotărât luni, că toţi deputaţii care nu au respectat deciziile partidului și  au votat pentru învestirea Guvernului Orban să fie revocaţi din funcţiile de coordonatori judeţeni şi să li se retragă sprijinul politic pentru toate funcţiile pe care le deţin în cadrul Parlamentului, potrivit AGERPRES.

Vicepreşedinţii şi prim-vicepreşedinţii care au votat pentru noul guvern vor fi suspendaţi din partid.

,,Integritatea morală este una dintre valorile pe care toţi membrii PRO România trebuie să şi le însuşească, deoarece acest partid a fost gândit că o alternativă serioasă şi credibilă la metehnele vechii clase politice.

Din aceste considerente, decizia de sancţionare a celor şapte deputaţi vine că o consecinţă firească a pierderii încrederii cu care au fost învestiţi de către toţi colegii noştri. PRO România va rămâne în opoziţie şi va continuă să îşi respecte electoratul prin susţinerea politicilor şi valorilor de centru stânga europene.”, se arată în comunicatul PRO România