Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii vor să plătească din banii lor protecția împotriva COVID-19. Dar unde pot dona?
Polițiștii vor să plătească din banii lor protecția împotriva COVID-19. Dar unde pot dona?

Polițiștii vor să plătească din banii lor protecția împotriva COVID-19. Dar unde pot dona?

Zi de zi, polițiștii, jandarmii, pompierii și ambulanțierii nu au, în multe cazuri, echipamente de protecție pentru a se apăra de COVID 19. În stare de urgență, oamenii legii s-au oferit să doneze bani într-un cont desemnat de autorități pentru a putea veni în sprijinul celor aflați în suferință...

Polițiștii care intră în contact cu cei care intră în țară sau care se confruntă cu cei care apelează la autorități ar trebui să poarte echipament de protecție obligatoriu împotriva COVID-19. Acest lucru nu se întâmplă, din păcate.

Președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), Iulian Surugiu, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, că polițiștii care sunt membrii de sindicat au fost de acord să doneze bani pentru a sprijini achiziționarea de echipamente și pentru sprijinul celor aflați în suferință.„Problema este că nu știm unde să donăm acești bani. De aceea am solicitat, printr-o scrisoare deschisă, domnului președinte Klaus Iohannis crearea unui cont sub controlul Administrației Prezidențiale”, a precizat Iulian Surugiu.

Concret, Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) solicită Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să desemneze persoanele care pot deschide un cont în care, atât persoanele fizice cât și cele juridice, firmele, în speță, să poată dona bani pentru achiziționarea de echipamente și materiale sanitare, în lupta împotriva Coronavirus.

Inițiativa sindicaliștilor de la SNAP vine în contextul numeroaselor plângeri din partea polițiștilor din țară care nu sunt dotați cu măști, mănuși și deazinfectant, măsuri absolut necesare în condițiiile răspândirii COVID-19.

Solicitarea de urgență trimisă autorităților este edificatoare…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE