Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii au ieșit din nou în stradă. Care sunt nemulțumirile
Polițiștii au ieșit din nou în stradă. Care sunt nemulțumirile

Polițiștii au ieșit din nou în stradă. Care sunt nemulțumirile

Aproximativ 100 de polițiști protestează vineri în fața sediului M.A.I. Aceștia se află de la 12:30 în faţa Guvernului pentru a-şi striga nemulțumirile.

„Organizaţiile sindicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DECUS, SIDEPOL, ROPOL, MERIDIAN, UNIPOL, SPD), continuă acţiunile de protest cu privire la nemulţumirile referitor la măsurile de îngheţare stabilite de actualul Guvern.”

Bogdan Bănică, lider sindical DECUS, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre revendicările colegilor săi.

”Nu dorim o mărire a salarizării”

”În primul rând suntem extrem de revoltaţi şi indignaţi de faptul că ministrul Cîţu induce în eroare întreaga opinie publică, inducând ideea că poliţiştii vor salarii mărite, ceea ce este fals, fals, fals.

Nu dorim drepturi suplimentare în ceea ce priveşte salarizarea, ci doar solicităm să se respecte prevederile legii 153 pe 2017. Suntem categoria bugetară cea mai defavorizată, iar ministrul Cîţu nu a reuşit decât să aducă o vrajbă între categoriile sociale, să ne învrăjbească pe unii împotriva celorlalţi, pe principiul divide et impera. Este mult mai uşor să conducă o ţară întreagă fiind dezbinaţi, iar acesta este rezultatul ”muncii” al ministrului Cîţu.

În jurul orei 12:30 ne vom deplasa la Guvern. Noi am înaintat adresat şi către Minsterul Afacerilor Interne şi către Guvernul României prin care solicităm să fim chemaţi la negoicieri. Este primul Guvern care nu ne bagă în seamă de două luni. Pur şi simplu refuză să asculte adevăratele probleme cu care se confruntă Poliţia Română”, a spus Bogdan Bănică, lider sindical DECUS.

Ce nemulţumiri au reprezentanţii polițiștilor

”Principalele revendicări şi nemulţumiri sunt reprezentate de măsurile luate de către Guvernul României, în ultima perioadă, prin: înghetarea sporurilor si salariilor bugetarilor, eliminarea decontării serviciilor turistice, neindexarea pensiilor de serviciu pentru militari, conform ultimelor ordonanțelor de urgență emise în acest sens”, au scris aceştia pe pagina lor de Facebook.