Şase poliţişti de frontieră, reţinuţi de DIICOT Caraş

Şase poliţişti de frontieră, reţinuţi de DIICOT Caraş

Şase poliţişti de frontieră şi alte trei persoane, cu toţii suspectaţi că ar fi implicaţi în traficul de ţigări de la graniţa de vest a României, au fost reținuți în această după-amiază de procurorii DIICOT Caraş-Severin din Reşiţa.

Constantin Marcel Tiucă, Aurelian Alin Munteanu, Sorin Savu Brebu, Graţian Ciocănel, Nicolae Ion Ciublea şi Alexandru Creţa sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări şi luare de mită. "Inculpaţii, având atribuţii specifice de pază în zona de frontieră cu Republica Serbia, s-au folosit de calitatea deţinută pentru a facilita membrilor unei grupări infracţionale organizate introducerea ilegală în România de cantităţi însemnate de ţigări, fără plata taxelor vamale. În schimbul ajutorului acordat, inculpaţii au primit sume de bani cuprinse între 2000 şi 2500 de euro", au declarat procurorii DIICOT. "Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, în baza delegării procurorului DIICOT - Biroul Teritorial Caraş-Severin, a efectuat trei percheziţii domiciliare şi a luat măsuri pentru punerea în aplicare a nouă mandate de aducere, activităţi ce sunt desfăşurate într-o cauză privind destructurarea unui grup infracţional organizat, implicat în săvârşirea infracţiunilor de criminalitate organizată, din sfera contrabandei cu ţigări", a declarat Ancuţa Cărbunaru, ofiţerul de presă al Poliţiei Caraş-Severin. Poliţiştii de frontieră au fost reţinuţi în această după-amiază, doi dintre ei lucrând la PTF Naidăş, iar ceilalţi patru la PTF Oraviţa. Potrivit anchetatorilor, cei şase poliţişti de frontieră erau implicaţi într-o reţea de contrabandă cu ţigări, favorizând introducerea mărfii în România. Cei trei "civili" se ocupau mai ales de plasarea pe piaţă a pachetelor provenite din contrabandă. Grupul infracţional a fost monitorizat timp de aproximativ trei luni.

Turnaţi de capul unei reţele de contrabandă

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cele nouă persoane aduse la audieri au legătură cu gruparea de contrabandişti condusă de Florin Halas, care împreună cu mai mulţi membri ai grupării, este cercetat, din septembrie 2010, în stare de arest. Aceleaşi surse susţin că Halas ar fi colaborat cu anchetatorii şi i-ar fi turnat pe cei nouă pentru a-şi reduce din pedeapsa. Grupul condus de Halas avea rute speciale peste fâşia verde, pe unde aduceau în România ţigări de contrabandă din Serbia. Marfa era transportată cu ATV-uri şi, uneori, cu tractoare. Conform procurorilor, contrabandiştii introduceau ţigările în ţară inclusiv prin PTF Naidăş.

Ne puteți urmări și pe Google News