Poliţist din Capitală, reţinut pentru mită | VIDEO

Poliţist din Capitală, reţinut pentru mită | VIDEO

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au prins în flagrant, ieri dimineaţă, un poliţist de la Secţia 9 Poliţie în timp ce primea 2.000 lei mită de la un cetăţean străin.

Potrivit DGA, suma reprezenta o primă parte din suma de 8.700 euro pretinsă agentul de poliţie.

Acesta i-a promis cetăţeanului străin că, în schimbul banilor, va propune soluţia de neîncepere a urmăririi penale într-un dosar penal. Flagrantul a fost organizat ca urmare a denunţului depus de străin la Direcţia Generală Anticorupţie.

În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, s-a stabilit că cetăţeanul S. A., rezident în ţara noastră a fost chemat, în cursul lunii octombrie, de agentul de poliţie G.C. la Secţia 9 Poliţie din Bucureşti care i-a spus că există o plângere împotriva sa.

Poliţistul susţinea că a fost reclamat de o persoană ca urmare a unei altercaţii avute în urma unui incident în trafic şi că are declaraţiile a trei martori. Agentul, susţine DGA, l-a ameninţat pe denunţător că, dacă îi face dosar penal, "riscă să fie arestat şi expulzat din ţară".

Ulterior, poliţistul i-a cerut 8.700 euro: 3.000 euro pentru a convinge martorii să-şi schimbe declaraţia, 700 de euro pentru a nu da în lucru dosarul în lunile decembrie şi ianuarie şi 5.000 de euro pentru a propune soluţie de neîncepere a urmăririi penale.

Pe 7 decembrie, cei doi au mers într-o localitate din judeţul Ilfov pe motiv că agentul de poliţie vrea să îi vândă denunţătorului un teren. Cu această ocazie, i-a cerut lui cetăţeanului străin să facă rost urgent de banii pe care i-a cerut. Victima şantajului i-a propus agentului să îi dea 2.000 lei pe loc, însă acesta a refuzat. După aproximativ o oră, s-a răzgândit şi i-a telefonat cetăţeanului căruia i-a spus să îi aducă banii pe care îi are. Imediat după ce a primit banii a fost prins în flagrant.

Procurorul a dispus începerea urmăririi penale faţă de poliţist pentru luare de mită şi a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Astăzi, urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Ne puteți urmări și pe Google News