Politicieni și jurnaliști, suspectați de corupție în ancheta ce vizează CancanTV

Politicieni și jurnaliști, suspectați de corupție în ancheta ce vizează CancanTV

Procurorii anticorupție au început să adune probe într-un dosar de trafic de influență ce vizează și o instituție publică. Trustul tabloid Cancan a fost înființat de Radu Budeanu

Mai mulți jurnaliști și acționari din cadrul companiei Cancan TV, cea care producea și emisiunea tabloidă cu același nume și care are legături și cu site-ul cancan.ro, sunt vizați de o anchetă a procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Bănuielile anchetatorilor sunt de trafic de influență și spălare de bani, infracțiuni care s-ar fi comis între 2011- 2012. În acest sens au avut loc 26 de percheziții la tot atâtea imobile din București și Ilfov ce aparțin firmei, acționarilor, angajaților sau unor cabinete de avocatură.

Potrivit unor surse judiciare, cei vizați în anchetă sunt Orlando Valache, acționar la Cancan TV și șef al echipei de paparazzi, Radu Budeanu, fondatorul cotidianului Cancan, și Adrian Artene, jurnalistul care preluase de la Budeanu Cancan TV. În cursul zilei de ieri, a fost audiat Adrian Artene, iar despre Olrando Valache se vehiculează informația că ar fi depus mărturie. Ceilalți vor fi audiați în perioada următoare la DNA. Nici unul dintre ei nu a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere. Ancheta îl vizează și pe omul de afaceri Florian Walter, fost Bușcă, patronul firmei de salubritate Romprest, bănuit de spălare de bani. Deocamdată nu a fost pus nimeni sub acuzare, printre cele 26 de imobile percheziționate fiind și sediul Romprest. Conform primelor date, instituția ar fi sponsorizat publicația percheziționată. De asemenea, în același dosar sunt vizate şi alte firme, câteva cabinete de avocatură, dar şi persoane fizice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aventura Cancan

La începutul anului, Radu Ioan Budeanu anunța că a vândut trustul Cancan, care conține site-ul și o emisiune TV, lui Adrian Artene. Cu toate acestea, toate mărcile Cancan au rămas la Budeanu. În 2005, Radu Budeanu prelua ziarul Averea, unde Adrian Artene era redactor-șef adjunct. După vânzarea „Averea”, Adrian Artene a rămas în echipa lui Budeanu. În 2007, acesta din urmă lansa cotidianul tabloid Cancan. După cinci ani de ediție tipărită, în august 2013, Cancan a trecut în mediul online și a început producția video.