Cernous susţine că a fost bătut cu cruzime de către ginerii lui Grigore Repeşciuc, aplicându-i multiple lovituri în zona capului. În urma loviturilor primite, Vladimir Cernous, a fost internat pentru șapte zile în secția de traumatologie a Spitalului Raional Căușeni, cu traumă cranio-cerebrală.

Parlamentul Grigore Repeșciuc neagă că oameni apropiaţi lui ar fi făcut aşa ceva şi  nu-i cunoaște pe agresori.

„Mă simt rău. Sunt internat în secția de traumatologie a Spitalului Raional Căușeni. Agresorii m-au aruncat peste cap și m-au lovit cu piciorele. Eu nu sunt prieteni cu dânșii, cu unii eram în conflict. Totul s-a întâmplat la o zi de naștere. Eu am venit la sărbătoare după ce a plecat Grigore Repeşciuc”, a spus Vladimir Cernous

Colegul lui Vladimir Cernous, la fel din Partidul Politic „Democrația Acasă”, Veaceslav Zmeu, a spus că cel din urmă ar fi fost bătut de către ginerii deputatului democrat Grigore Repeşciuc.

„La mijloc stau eu aici pentru că candidez din partea Partidului „Democrația Acasă” la funcția de primar al orașului Căușeni. Lumea este speriată, bine că nu l-au omorât. Cernous Vladimir a fost invitat la o zi de naștere unde erau prezenți și ginerii lui Grigore Repeșciuc. Conflictul s-a iscat din motive politice. Agresorii l-au bătut cu toporul. Vladimir Cernous s-a ales cu comoție cerebrală și cu răni la maxilar. Am fost la Inspectoratul de Poliție Căușeni, însă agresorii nu au fost deocamdată identificați și reținuți”, a declarat Veaceslav Zmeu

Pe de altă parte, Grigore Repeşciuc a spus că Veaceslav Zmeu l-a susținut în campania electorală la alegerile parlamentare din luna februarie, iar acum s-a întors împotriva lui.

„Eu ieri într-adevăr am fost la cinci – șase evenimente. Îmi pare foarte rău de electoratul murdar pe care l-a început domnul Zmeu. Eu pe agresori nici nu-i cunosc. Cu bătăi nu mă ocup, și-mi cer scuze. Doresc ca Poliția să se clarifice, iar cei vinovați să fie pedepsiți. Eu nu m-am așteptat de la colegul meu, Veaceslav Zmeu, cu care am lucrat în Poliție să declare așa ceva”, a spus deputatul.

„Mafia de la Căușeni atacă candidații incomozi. Apel catre ministrul de interne Andrei Năstase. Aseară, consilierul Partidului „Democrația Acasă”, Cernous Vladimir, a fost bătut de către banda lui Repeșciuc deputat în parlamentul Republicii Moldova din partea PDM-ului. Apel catre presă liberă monitorizați cazul nu este primul caz de violență a grupării criminale din Căușeni”, se arată în comunicatul Partidul „Democrația Acasă”

Poliția atât din Căușeni, cât și la nivel central, examinează cazul pentru a stabili toate circumstanțele, precum și pentru a identifica făptașii, potrivit realitatea.md