Jurnaliştii sunt suspectaţi că ar fi ascultat până la 4.000 de persoane – oameni politici, membri ai familiei regale şi alte celebrităţi.
Cel arestat astăzi este bănuit de implicare în interceptarea telefoanelor, precum şi de acte de corupţie. Poliţia nu a dat detalii despre suspect, al 10-lea reţinut în această anchetă. Potrivit Sky News, din care News Corporation deţine 39%, ar fi vorba de Stuart Kuttner, fost director editorial al publicaţiei News of the World. Kuttner s-a pensionat în 2009, după 29 de ani petrecuţi în redacţia cotidianului britanic, dintre care 22 ca director. News International nu a confirmat această informaţie.
Atacatorul cu spumă, pedepsit
În acelaşi timp, bărbatul care a aruncat o farfurie plină cu spumă de bărbierit pe haina lui Rupert Murdoch, proprietarul News Corporation, în timpul unei audieri parlamentare, a fost condamnat la închisoare pentru şase săptămâni.
Jonathan May-Bowles (26 de ani) a recunoscut că l-a atacat pe magnatul media luna trecută. May-Bowles, al cărui nume de scenă este Jonnie Marbles, a admis că l-a speriat şi l-a hărţuit pe Murdoch, provocându-i neplăceri. Comediantul a fost condamnat de un tribunal din Londra la şase săptămâni de închisoare, dintre care trei cu executare, şi plata unor costuri de judecată de 265 de lire sterline. Judecătoarea şi-a motivat sentinţa spunând că Bowles "a întrerupt o audiere parlamentară extrem de importantă".
Rupert Murdoch şi fiul său, James, erau audiaţi de comisia pentru cultură, media şi sport din Parlament, în 19 iulie, când May-Bowles a fugit de la galeria în care asistă publicul cu o farfurie de carton în mână, plină cu spumă de bărbierit. A aruncat-o asupra bărbatului în vârstă de 80 de ani, iar soţia acestuia, care se afla lângă el, l-a pălmuit pe tânărul actor pentru gestul său.