Evenimentul Zilei > Politica > PNL va sesiza CCR privind forma adoptată a legii insolvenţei
PNL va sesiza CCR privind forma adoptată a legii insolvenţei

PNL va sesiza CCR privind forma adoptată a legii insolvenţei

PNL va sesiza Curtea Constituţională privind forma adoptată a Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, susţinând că actul normativ încalcă dreptul la apărare al cetăţenilor.

"Partidul Naţional Liberal va sesiza Curtea Constituţională privind forma adoptată a Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Actul normativ încalcă dreptul la apărare al cetăţenilor, românii fiind obligaţi să plătească la Buletinul Procedurilor de Insolvenţă pentru a afla că sunt parte într-o procedură judiciară şi pentru a putea ataca în instanţă eventualele hotărâri judecătoreşti pe care le consideră netemeinice", se arată într-un comunicat remis de PNL, citat de Agerpres.

Liberalii susţin că odată cu adoptarea iniţiativei, angajaţii marilor societăţi comerciale aflate în dificultate din cauza crizei economice sunt lăsaţi la mâna furnizorilor de electricitate şi de gaze, neplata facturilor în timpul procedurii de insolvenţă, după o perioadă de 90 de zile, ducând la sistarea aprovizionării cu energie şi gaze şi distrugând orice şansă a societăţii de a se redresa.

"PNL atrage atenţia asupra acestui fapt mai ales că, dacă legea era în vigoare în această formă la momentul intrării Oltchim şi Arpechim în insolvenţă, societăţile ar fi fost date la fier vechi şi mii de locuri de muncă ar fi fost pierdute în mod iremediabil", susţin liberalii.

Solicitarea deputaţilor liberali de retrimitere la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă a fost respinsă de majoritatea parlamentară, "refuzându-se astfel cetăţenilor români dreptul de a beneficia de reglementări care să vizeze şi insolvenţa persoanelor fizice", se mai arată în sursa citată de Agerpres.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: