UPDATE 2: Premierul Ludovic Orban a confirmat, după ședința conducerii PNL, că s-a constituit un grup de negociere pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Pe lângă Ludovic Orban, din acest grup vor mai face parte Raluca Turcan și Robert Sighiartău.

 

UPDATE: Conducerea PNL, reunită în ședința Biroului Executiv a stabilit să constituie un grup de negociere în vederea analizării posibilității declanșării alegerilor anticipate. Surse politice au declarat pentru Evenimentul Zilei că PNL dorește să vadă în ce măsură această inițiativă se bucură de susținere și în rândul celorlalte partide, astfel încât un astfel de plan să se transforme în realitate.

„Noi ne dorim să declanșăm anticipate dar dacă nu avem și susținerea celorlalte partide, nu vom putea face mare lucru. Primul pas este simplu, pica Guvenul, fie prin moțiune de cenzură, fie prin demisie, dar trebuie să vedem dacă îi putem urma pe ceilalți, până ajungem la anticipate. De aceea a fost constituit acest grup de negociere, ca să vedem pe cine avem alături”, au precizat sursele pentru Evenimentul Zilei.

Aceleași surse au declarat pentru Evenimentul Zilei că tot în ședința conducerii PNL s-a stabilit ca în perioada următoare, până pe 15 februarie, în fiecare județ să se desfășoare cercetări sociologice pentru a testa care sunt cei mai buni candidați pentru alegerile locale: „După această dată, 15 februarie, va începe procedura de desemnare a candidaților”.

 

 

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, susținea în decembrie că liberalii trebuie să-şi stabilească, până la 1 martie, candidaţii pentru funcţia de primar în toate localităţile. Totodată, acesta a menţionat că va avea loc un sondaj de opinie, pentru a decide dacă grupul său politic va miza pe un candidat comun cu USR, la Primăria Capitalei.

„Obiectivul nostru este ca până la data de 1 martie să avem stabiliţi candidaţii la funcţia de primar în toate localităţile din România şi să începem cel târziu în data de 15 martie campania de stângere de semnături pentru susţinerea candidaturii fiecărui candidat de primar în localitatea în care candidează”, a spus Ludovic Orban.

Pe ordinea de zi a şedinţei liberalilor mai figurează agenda guvernamentală şi protocolul de înglobare a grupului Social – Liberal, respectiv a unor foşti membri ai Pro România, printre care Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin.

Te-ar putea interesa și: