"Sunt penibili şi ridicoli cei din PNL care vorbesc despre soarta PNL identică cu cea a PNŢCD. Este un discurs superficial şi nu pot să înţeleg cum cineva care are pretenţia că este membru al PNL, care este în conducerea PNL, să spună că partidul este praf, câtă vreme partidul este format din membri. Este suma membrilor săi pe care nu ai voie să îi jigneşti, indiferent care este numele tău", a spus Gorghiu, la Parlament. 

"Eu nu cred că trebuie să jigneşti membri PNL care au muncit. Poţi să nominalizezi o persoană care a ales o strategie greşită. Poţi să te cerţi pe tine în oglindă că ai votat cot la cot cu toată conducerea pentru a lua o decizie, dar nu cred că poţi sau ai voie să jigneşti tot partidul şi toţi membrii săi spunând că sunt praf", a arătat Gorghiu.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat pe 22 aprilie, la Deva, că PNL a fost "praf" la alegerile din iarnă.

"Realitatea este, dragii mei colegi, că PNL la alegerile parlamentare a fost praf. Mai aveam puțin și rămâneam cu praful de pe tobă. N-am avut direcție, n-am avut fermitate, n-am avut consecvență, am cam fost în bătaia vântului și multe decizii se luau în funcție de cei care sunau ultimii și încercau să o influențeze. Și, din nefericire, dragii mei prieteni, nu ne-am lecuit peste tot", a spus Turcan.

Ea a adăugat că rezultatul slab al PNL la alegerile parlamentare a mai fost cauzat de "o cruntă lipsă de dialog" între membrii partidului și de "o ruptură" între centru și membrii de partid din organizațiile din teritoriu.

"Am ajuns la acest rezultat dintr-o cruntă lipsă de dialog între noi, dintr-o lipsă de solidaritate și de respect între noi, dintr-o ruptură între centru și baza partidului, dintre decizia politică și membrii simpli de partid și mai ales dintr-o ruptură între ceea ce au urmărit unii peneliști și ceea ce așteptau oamenii de la PNL. Ne place sau nu ne place, aceasta este crunta realitate și e un diagnostic pe care am obligația să-l pun, pentru că acesta este PNL pe care l-am preluat în calitate de președinte interimar și pe care trebuie să-l conduc la niște alegeri interne și transparente", a afirmat Raluca Turcan.