Evenimentul Zilei > Politica > PNL: Crin Antonescu şi Klaus Iohannis au mandat să susţină cu fermitate PROTOCOLUL USL
PNL: Crin Antonescu şi Klaus Iohannis au mandat să susţină cu fermitate PROTOCOLUL USL

PNL: Crin Antonescu şi Klaus Iohannis au mandat să susţină cu fermitate PROTOCOLUL USL

La întâlnirea cu premierul Victor Ponta, de luni, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis "au primit un mandat de fermitate, care înseamnă respectarea cu stricteţe a protocolului USL", a declarat purtătoarea de cuvânt a PNL, Cristina Pocora, după "discuţia informală" din PNL.

"Ceea ce s-a desprins este că mâine, la întâlnirea cu Victor Ponta, primul ministru şi co-preşedinte al USL, domnul preşedinte Crin Antonescu însoţit de dl. prim-vicepreşedinte au primit un mandat de fermitate, un mandat care înseamnă respectarea cu stricteţe a protocolului USL, PNL respectă şi îşi doreşte să facă parte din proiectul USL aşa cum a fost el votat şi mandatat de către cetăţeni prin alegerile din 2012", a declarat Pocora, după întâlnirea liderilor PNL.
Întrebată ce va face PNL, "dacă premierul nu renunţă la varianta cu patru vicepremieri, purtătorul de cuvânt al PNL a răspuns că "PNL va cere respectarea protocolului semnat în 2012".
În privinţa părăsirii guvernării de către PNL, în cazul în care premierul Victor Ponta nu renunţă la propunerea unei poziţii de vicepremier pentru PC, Pocora a afirmat că "discuţia nu a fost în această manieră".
"În discuţia de astăzi nicidecum nu s-a pus în discuţie de această manieră, discuţia nu a fost de asemenea manieră. Ceea ce pe noi ne interesează şi ceea ce contează pentru liberali este respectarea angajamentului luat în faţa cetăţenilor, ori acest lucru înseamnă un mandat de fermitate în discuţia de mâine cu dl Ponta. (…) Eu am convingerea că premierul Victor Ponta susţine continuarea proiectului USL, proiectul USL este foarte important şi pentru domnia sa, prin urmare nu pot să iau în calcul o asemenea ipoteză", a spus Pocora.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: