"De câteva zile am anunţat faptul că vom face un lanţ uman în jurul Parlamentului pentru respectarea unor drepturi ale cetăţenilor români. Astăzi se adeveresc ameninţările lui Ponta şi ale ilustrului necunoscut Cazanciuc de la Ministerul Justiţiei, ameninţări care spuneau un lucru: că vor face aşa încât să strice o manifestare paşnică pe care PNL doreşte să o organizeze. (…) Este evident în ADN-ul PSD-ului să bage pumnul în gură Opoziţiei, societăţii civile şi să reprime orice formă de manifestare şi orice drept la adunare constituţional pe care orice om din România îl are. O să fac un apel la PSD şi la forţele de ordine să înţeleagă că demersul PNL este unul paşnic, nu ne dorim niciun fel de concurenţă cu PSD, dacă o să-i întrebaţi pe cei de la PSD o să vedeţi că nici nu ştiu de ce organizează acest protest, decât acela de a crea situaţii neplăcute", a spus Gorghiu, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. 
 
Ea a acuzat că manifestarea social-democraţilor este o mascaradă şi a arătat că PNL are autorizaţie pentru acţiunea de vineri. 
 
De asemenea, Gorghiu a criticat faptul că PNL a primit pentru protest "un perimetru nu foarte confortabil şi atrăgător iar PSD, graţie prieteniei cu dl primar Oprescu, toată zona de intrare în Parlamentul României – Parcul Izvor". 
 
"Nu reprimaţi, stimaţi colegi de la PSD, dreptul la adunare al unor oameni, chiar dacă dvs asta aţi făcut de când vă ştiţi", a mai spus ea.