Evenimentul Zilei > Politica > PNL a fuzionat cu AP
PNL a fuzionat cu AP

PNL a fuzionat cu AP

Preşedintele liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu, şi liderul AP, Emil Constantinescu, au semnat astăzi, la Palatul Parlamentului, protocolul de fuziune. Este vorba de o fuziune prin absorbţie, proces în urma căruia Acţiunea Populară va fi radiată din registrul partidelor politice, mai multe personalităţi fiind cooptate în conducerea PNL. Preşedintele partidului, Emil Constantinescu, a decis, însă, să se retragă din viaţa politică. Fuziunea dintre PNL şi Acţiunea Populară face parte din proiectul de coagulare a forţelor de centru dreapta, demarat de liberali anul trecut după destrămarea Aliaţei Dreptate şi Adevăr.

Atunci, PNL a semnat o platformă de centru-dreapta cu Acţiunea Populară şi cu PNŢCD, însă nu au acceptat să meargă pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European.

PNL şi AP vor forma cea mai puternică echipă împreună

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a vorbit la Congresul de fuziune al PNL cu AP despre şansele partidului în alegerile locale şi despre cât de importantă este unitatea dreptei. Tăriceanu a lansat şi câteva atacuri către adversarii de stânga ai PNL şi către PD-L despre care a spus că este "populist camuflat în hainele dreptei".

"Trebuie să refacem unitatea dreptei pentru a fi mai puternici. Este o necesitate a României europene. Sunt convins că împreună vom fi mai puternici. Scena politică românească evoluează către formarea unor poluri de putere. Este interesul nostru ca în faţa unei stângi puternice rezultată din alianţa PSD cu PC, opunem o dreaptă unită şi puternică. Trebuie să trasăm o distincţie clară între dreapta autentică şi populismul de doi bani mascat în spatele unor aşa zise principii de dreapta. Dacă nu acţionăm acum, Partidul Democrat minus Liberal, un partid populist camuflat în hainele dreptei, va deveni principalul adversar ideologic al PSD", a spus preşedintele PNL.

"Trebuie să judecăm şi în termeni de real politic. În ultimii patru ani am demonstrat că principiile de centru-dreapta sunt formula câştigătoare pentru modernizarea României. Din ce în ce mai mulţi români se declară de centru-dreapta. În urma tacticilor de gherilă ale PD-L, o parte din electoratul de centru români s-a lăsat sedus de partidul prezidenţial. Trebuie să atragem electoratul de dreapta către noi, electorat pe care l-am creat prin modul în care am guvernat în ultimii patru ani. Dacă nu o facem acum, acesta va fi păcălit de un partid prezidenţial fără scrupule şi fără ideologie. Ştim cu toţii că ne aşteaptă o campanie electorală dificilă, prin urmare este esenţial să ne întărim", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Legat de alegerile locale, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit cu încredere: "În ultimele săptămâni am fost în mai multe judeţe ale ţării şi în fiecare judeţ am participat la lansarea candidaţilor noştri. M-a impresionat unitatea la nivelul organizaţiilor şi dinamismul liderilor cu experienţă,precum dinamismul tinerilor, dar şi numărul mare al oamenilor fără carnet de partid care au venit să susţină PNL".

"Am convingerea că putem câştiga cel puţin şapte, opt reşedinţe de judeţ la nivelul primăriilor şi tot atâtea preşedinţii de consiliu judeţan. Argumentele noastre sunt promisiunile respectate şi încrederea românilor. Trebuie să ne prezentăm în faţa românilor uniţi şi puternici",a mai spus preşedintele PNL care a făcut un apel la colaborare între membrii partidului pe care îl conduce şi reprezentanţii AP pentru a prezenta un mesaj comun către fiecare român.

Constantinescu: "Nu e congresul unui sfârşit, ci al unui nou început"

Liderul Acţiunii Populare a declarat, referindu-se la Congresul de fuziune cu PNL, că este "Congresul unui nou început, care este în raport cu credinţele şi cu valorile partidului".
           
"Cred că este un moment al împlinirii. Mă adresez delegaţilor pentru a le mulţumi la capătul unui drum dificil în care şi-au păstrat onoarea şi demnitatea, în care au crezut şi cred. Va fi nu un congres al unui sfârşit, ci al unui nou început. Un început care este în raport cu credinţele şi cu valorile sale", a declarat în deschiderea Congresului extraordinar al AP, Emil Constantinescu.
           
Fostul preşedinte al României a declarat că acesta va fi momentul în care se va retrage din viaţa politică.

(12:30)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: