Evenimentul Zilei > Social > Ploaia de stele hollywoodiene nu salvează „De Anul Nou” | VIDEO
Ploaia de stele hollywoodiene nu salvează „De Anul Nou” | VIDEO

Ploaia de stele hollywoodiene nu salvează „De Anul Nou” | VIDEO

Lungmetrajul "De Anul Nou/ New Year's Eve" este doar cel mai nou film dintr-o serie - Hollywoodul nu se prea încurcă cu idei originale, inimitabile - de lungmetraje care prezintă mai multe poveşti cu un element tematic în comun, de la "Despre bărbaţi şi nu numai/ He's Just Not That Into You" (2009), la "Ziua îndrăgostiţilor/ Valentine's Day" (2010).

Toate au o distribuţie plină pe centimetru pătrat de peliculă cu vedete la modă, toate prezintă mai multe poveşti care câteodată se întretaie, majoritatea romantice, şi toate au un anumit grad de superficialitate şi inerţie – toate trei punctele bifate şi de filmul de faţă, care are premiera în România şi în toată lumea în acest weekend.
Trendul nu a luat sfârşit şi probabil nici nu o va face prea curând, atât timp cât aceste pelicule aduc destul de mulţi bani în cuferele studiourilor producătoare. În pregătire, pentru 2012, este filmul "What to Expect When You’re Expecting", inspirată de o carte cu sfaturi pentru cuplurile care aşteaptă copii.
Toată lumea aşteaptă bila să cadă în Times Square
Revelionul este sărbătoarea în jurul căreia sunt însăilate nenumărate personaje jucate de nume mari precum Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Hillary Swank, Sarah Jessica Parker, Jon Bon Jovi, Katherine Heigl şi lista poate continua multe rânduri de acum încolo. Aceste personaje, pe care am putea să le numi schiţe de personaje, mai degrabă, se învârt prin New York până când ceasul va bate miezul nopţii şi 2012 va începe.
Punctul culminant este căderea faimoasei bile luminoase în Times Square – piaţă din New York care oferă producătorilor ocazii nenumărate de a se îmbogăţi din plasare de produse şi reclame -, iar unul dintre personajele principale, cea care se ocupă de marea seară, este jucat de Hillary Swank, un mare fan al manifestării.
Katherine Heigl are o firmă de catering pentru care este şi bucătar-şef. Ea găteşte la un eveniment la care va cânta Jensen (Jon Bon Jovi), un cântăreţ foarte popular, care se întâmplă să fie fostul ei iubit. Robert De Niro este bolnav de cancer şi petrece tot filmul pe un pat de spital, dorindu-şi să ajungă pe acoperiş la trecerea dintre ani. Acestuia îi ţine companie o asistentă sexy jucată de Halle Berry.
Michelle Pfeiffer e o femeie care-şi propune să fie mai curajoasă, care demisionează şi se apucă să-şi împlinească lista de dorinţe pentru Anul Nou, cu ajutorul unui curier jucat de Zac Efron.
Ashton Kutcher e un ratat cu inima frântă care rămâne blocat într-un lift cu noua lui vecină, jucată de Lea Michele. Sarah Jessica Parker îşi caută fiica, jucată de copila-minune Abigail Breslin, în mulţimea strânsă în Times Square.
Întâlnire. Ashton Kutcher şi Lea Michele rămân blocaţi în lift
Din punct de vedere scenaristic, e mai greu să conturezi un personaj în doar câteva tuşe şi să-i creezi o poveste semnificativă, care să se desfăşoare în trei-patru secvenţe. "De Anul Nou" nu reuşeşte această performanţă, iar micile poveşti sunt lipsite de viaţă, de energie, sunt inerte, în timp ce personajele nu te emo­ţionează nici măcar o dată, deşi acesta ar trebui să fie sensul lor.
Michelle Pfeiffer face cel mai bun personaj
Povestea dintre Pfeiffer şi Zac Efron are cel mai mare po­ten­ţial de a atinge publicul. Ac­tri­ţa, care s-a ţinut în ultimii ani departe de actorie, apare aici ca o femeie diferită de imaginea strălucitoare pe care o avea până acum. Ea este o femeie normală din punct de vedere fizic, introvertită, frustrată, care, brusc, se decide să facă toate lucrurile după care a tânjit.
Deşi apropierea dintre ea şi curierul jucat de Efron – momit de ea cu invitaţii la o petrecere exclusivistă – ar fi putut fi prezentată mai gradat, publicul poate ajunge să ţină la cei doi. Momentele de umor inten­ţionat sunt rare în acest film, care nu se evidenţiază nici prin romantism, nici prin râsete.

FORMULĂ
"Pur şi simplu dragoste", inspiraţia originală

Deşi Hollywoodul a început relativ recent să facă filme cu distribuţie plină de vedete şi cu poveşti care se întretaie, britanicilor le-a ieşit până acum mult mai bine. Un exemplu este comedia romantică, cu accente dramatice, "Pur şi simplu dragoste/ Love Actually".
Din distribuţia filmului fac parte Hugh Grant, Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley, Rowan Atkinson şi Liam Neeson, iar pretextul este apropierea de sărbătoarea Crăciunului. Poveştile din acest film sunt mai realiste şi pentru că nu au toate final fericit.

216 de milioane de dolari a încasat "Ziua Îndrăgostiţilor", "fratele spiritual" al filmului "De Anul Nou"

Cuplu. Jon Bon Jovi şi Katherine Heigl joacă doi foşti iubiţi

<object width="638" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/k1Y2uXjsKjs?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/k1Y2uXjsKjs?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: