Play-off Liga Campionilor: Young Boys, victorie de prestigiu cu Tottenham

Play-off Liga Campionilor: Young Boys, victorie de prestigiu cu Tottenham

Echipa engleză Tottenham Hotspur, debutantă în Liga Campionilor, a fost învinsă aseară cu scorul de 3-2, în deplasare, la Berna, de formaţia elveţiană Young Boys, care a avut, la un moment dat, un avantaj de trei goluri.

Tottenham, care a încheiat sezonul trecut pe locul patru în Premier League, a primit trei goluri în prima jumătate a meciului din capitala helvetă, Lulic, Bienvenu şi Hochstrasser punctând pentru vicecampioana Elveţiei. Englezii, de la care au lipsit internaţionalii englezi Ledley King, Aaron Lennon şi Tom Huddlestone (toţi accidentaţi) au revenit prin Bassong şi rusul Pavlyuchenko, atacantul marcând un gol vital pentru Spurs în minutul 82 al meciului.

Cu toate acestea, Young Boys a reuşit să se califice în play-off-ul Ligii Campionilor pe terenul lui Fenerbahce, unde a câştigat cu scorul de 1-0.

Într-o altă partidă jucată aseară în play-off-ul Ligii Campionilor, Ajax Amsterdam - formaţie pregătită de fostul antrenor al lui Tottenham, Martin Jol - a remizat în deplasare, scor 1-1, pe terenul lui Dinamo Kiev. Ucraineni au reuşit să anuleze golul lui Jan Vertonghen prin Oleh Gusev, cu toate că au evoluat mai mult de o jumătate de oră cu un om mai puţin pe teren.

Ne puteți urmări și pe Google News

În duelul nordic din play-off, Jesper Gronkjaer a marcat un gol vital pentru FC Copenhaga în eşecul de la Trondheim, 1-2 cu Rosenborg, în timp ce MSK Zilina a câştigat duelul ceho-slovac cu Sparta Praga, impunându-se în deplasare cu scorul de 2-0.

De asemena, Zenit Sankt Petersburg, echipa care a eliminat Unirea Urziceni în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, a câştigat meciul de pe teren propriu cu AJ Auxerre. Singurul gol al meciului a fost marcat de Aleksandr Kerzhakov, în minutul 3.

REZULTATE:

Zenit Sankt Petersburg - AJ Auxerre 1-0 A marcat: Kerzhakov (3) Dinamo Kiev - Ajax Amsterdam 1-1 Au marcat: Gusev (66) / Vertongen (57) Rosenborg Trondheim - FC Copenhaga 2-1 Au marcat: Iversen (23), Henriksen (57) / Gronkjaer (84)

Sparta Praga - MSK Zilina 0-2 Au marcat: Ceesay (51), Oravec (73)

Young Boys Berna - Tottenham Hotspur 3-2 Au marcat: Lulic (4), Beinvenu (13), Hochstrasser (29) / Bassong (42), Pavlyuchenko (82)

Returul va avea loc peste o săptămână.

PROGRAM:

Astăzi se dispută celalalte cinci partide din play-off-ul Ligii Campionilor. Red Bull Salzburg (Austria) - Hapoel Tel Aviv (Israel) Partizan Belgrad (Serbia) - Anderlecht Bruxelles (Belgia) Basel (Elveţia) - Şerif Tiraspol (Moldova) Braga (Portugalia) - FC Sevilla (Spania) Werder Bremen (Germania) - Sampdoria (Italia)