Potrivit documentului, este posibil ca planurile să fi fost distribuite în secret mai multor ţări sau grupări. Schemele, descoperite în 2006 în mai multe computere deţinute de oameni de afaceri elveţieni, conţineau detalii esenţiale privind fabricarea unui dispozitiv nuclear compact, care ar putea fi amplasat pe o rachetă balistică utilizată de Iran şi de alte peste zece ţări în curs de dezvoltare.

Informaţiile în cauză au fost distruse recent de către autorităţile elveţiene, sub supravegherea AIEA, care anchetează membrii fostei reţele de traficanţi, condusă de expertul pakistanez Abdul Qadeer Khan. Oficialii ONU nu au exclus posibilitatea ca aceste planuri să fi ajuns în mâinile liderilor unor regimuri periculoase.

Reţeaua lui Khan a furnizat Libiei informaţii referitoare la fabricarea unei bombe nucleare. Planurile descoperite în 2006 ofereau informaţii referitoare la construirea unui dispozitiv compact, identic cu unul testat în Pakistan cu exact un deceniu în urmă. Stephen Hadley, consilier de securitate naţională al SUA, a adăugat că reţeaua lui Khan a distribuit şi informaţii referitoare la procesul de îmbogăţire a uraniului. Din 2004, în urma presiunilor SUA, Khan – „părintele bombei atomice a Pakistanului“, este sub arest la domiciliu.