Planking în familie: doar poza contează

Planking în familie: doar poza contează

Americanul Bob Beuchat explică, pentru EVZ, ce l-a determinat să practice acest sport riscant împreună cu fiica sa de numai opt ani.

Întins pe burtă. Mâinile lipite pe lângă corp. Picioarele drepte. Aparatul de fotografiat surprinde momentul magic. Apoi descarci fotografia pe Facebook şi speri să primeşti cât mai multe "like-uri" din partea prietenilor virtuali.

Acton Beale, un tânăr de 20 de ani din Australia nu a mai reuşit să surprindă însă momentul. A căzut în gol de la etajul şapte în timp ce încerca să stea perfect drept " ca o scândură" pe marginea balconului.

"Planking" ("plank" -"scândură", ) înseamnă, practic, să stai ca scândura. Cu cât stai mai drept şi cu cât locul pe care l-ai ales este mai periculos, cu atât poza ta este mai valoroasă printre amatorii de planking. Acest sport a câştigat mii de fani, iar pe Facebook există pagini dedicate plankingului din mai multe ţări: Australia, America, Germania, Norvegia, România şi Turcia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un mod de a te relaxa

Bob Beuchat este un american în vârstă de 41 de ani stabilit cu familia în Germania. Are şase copii, dintre care doar doi sunt în Germania, iar ceilalţi în SUA, cu prima soţie.

Bob nu lucrează, dar învaţă limba germană. A aflat de planking de la televizor. Soţia lui i-a spus despre moartea lui Acton Beale, iar imediat după, Bob şi ai săi au început să facă planking.

În opinia doamnei Beuchat, pare un sport distractiv, iar prima fotografie făcută a fost pe podeaua din living. Comunitatea amatorilor de planking îl consideră pe Acton un erou, deoarece dispariţia lui a făcut cunoscut acest sport.

"Moartea este naturală, ne găseşte pe toţi, fie că murim singuri sau nu. Jim Morrison (liderul trupei "The Doors", n.r.) a spus că moartea face din noi îngeri şi ne dă aripi unde am avut umeri netezi", afirmă Beuchat.

El consideră că moartea australianului a fost un accident. În familia Beuchat, plankingul este o activitate plăcută, un mod de a te relaxa şi de a petrece timp cu copiii.

"Familia mea adoră plankingul. Plankingul îmi aduce familia aproape şi uit de tot!", mărturiseşte americanul. Bob Beuchat face planking cu fiica sa, Jill, în vârstă de opt ani. Le place ca oamenii să îi privească, iar când văd feţe uimite, se amuză. La sfârşit de săptămână merg mereu în parc să se fotografieze făcând planking.

"Trebuie să ţinteşti sus"

Cei care fac planking încearcă să uimească prin poziţii cât mai inedite, care uneori implică pericol. "Dar dacă vrei să fii unic, trebuie să ţinteşti sus chiar dacă asta înseamnă pericol", consideră Beuchat.

El este obişnuit cu adrenalina, practică motocrossul, iar plankingul nu i se pare atât de periculos. I-a explicat fiicei sale cum să facă planking fără a se răni, să evite obiectele instabile şi înălţimile.

Prietenii lui Bob fac şi ei planking. Şi-au propus să adune câţi mai mulţi membri pentru comunitatea din Germania.

De asemenea, Bob vrea să afle de unde a pornit totul, cine a fost cel care a inventat plankingul, deoarece i se pare un mod extrem de plăcut de a petrece timpul şi de a-ţi face prieteni noi: " Îmi place să mă uit la fotografii, să văd ce fac alţii. Aşa îmi vin idei noi. Un tip mi-a văzut o poză şi mi-a spus că are bucătărie ca a mea. Îţi faci prieteni. Doar poza contează. Cine reuşeşte cea mai bună poză, atât!"

Bob Beuchat crede că o fotografie reuşită îi poate aduce faima prin care speră să îi ajute pe oameni să zâmbească. <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/wCR0qFb2Ecs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Îmi place să mă uit la fotografii, să văd ce fac alţii. Aşa îmi vin idei noi." BOB BEUCHAT, planker

PASIUNE

Australia a dat tonul

  • Plankingul este un sport care a luat naştere în 2009, în Australia. De atunci şi până în prezent, a câştigat zeci de mii de fani.
  • Numeroase incidente au fost înregistrate: şapte paramedici englezi şi-au pierdut slujba după ce au făcut planking pe ambulanţe şi cărucioare de resuscitare, iar săptămâna trecută, un bărbat a fost reţinut după ce a încercat să facă planking pe capota unei maşini de poliţie.
  • Popularitatea plankingului este în continuă creştere, iar de curând România s-a alăturat valului. Pagina de Facebook Planking Romania are deja 20 de fani.