Evenimentul Zilei > Justitie > Plan de RĂPIRE eșuat! Un INTERLOP a pus la cale planul din spatele GRATIILOR! Fapta i-a adus încă 13 ani de închisoare.
Plan de RĂPIRE eșuat! Un INTERLOP a pus la cale planul din spatele GRATIILOR! Fapta i-a adus încă 13 ani de închisoare.

Plan de RĂPIRE eșuat! Un INTERLOP a pus la cale planul din spatele GRATIILOR! Fapta i-a adus încă 13 ani de închisoare.

Scenariu ca în filme în Republica Moldova. Un condamnat pe viață a pus la cale, din spatele gratiilor, un plan de succes în viziunea sa. Condamnatul a coordonat răpirea unei persoane pentru răscumpărare, complicele acestuia fiind chiar fiul său, și el cu antecedente penale.

Condamnatul, în vârstă de 52 de ani, se află în detenție deja de 12 ani. El îşi ispăşeşte pedeapsa pentru omor. Bărbatul a pus la cale răpirea unui om de afaceri, iar în acţiunea sa a cerut ajutorul fiului său, aflat în libertate, şi a unui alt deținut din penitenciar. Banii urmau să fie împărțiți între organizatorii răpirii, iar o parte din sumă să fie transmisă în așa-zisa casierie comună a deținuților. În timp ce omul de afaceri era urmărit, anchetatorii îi filau pe suspecţi, informează publika.md.

Complicele autorului schemei, deţinut în penitenciar, riscă să mai stea după gratii încă 13 ani pe lângă termenul pe care îl ispăşea. Tot 13 ani de puşcărie riscă şi fiul condamnatului pe viaţă, care a pus în aplicare răpirea.