Evenimentul Zilei > Actualitate > Piţurcă: „Prefer să aduc un puşti ca Maxim, decât pe Sânmărtean”
Piţurcă: „Prefer să aduc un puşti ca Maxim, decât pe Sânmărtean”

Piţurcă: „Prefer să aduc un puşti ca Maxim, decât pe Sânmărtean”

Victor Piţurcă (56 de ani), selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a explicat de ce Lucian Sânmărtean, mijlocaşul de la FC Vaslui, nu se află în vederile sale.

Piţurcă a precizat că vârsta lui Sânmărtean (32 de ani) şi prestaţia pe care a avut-o mijlocaşul în „dubla” pe care vasluienii au disputat-o cu Inter Milano, în play-off-ul Ligii Europa, l-au determinat să nu-l cheme pe Lucian la naţională pentru meciurile cu Estonia şi cu Andorra. Totodată, selecţionerul a ţinut să precizeze că nu i-a cerut lui Adrian Porumboiu, patronul clubului vasluian, să-l convingă pe Sânmărtean să se retragă de la reprezentativa României.
„S-a făcut mare tam-tam când am spus că Tănase e titularul postului. Eu am spus doar că e titular pentru meciul cu Estonia. Prefer să aduc la naţională un puşti ca Maxim, de perspectivă şi care să reacţioneze corect chiar dacă-l bag numai două-trei minute, decât pe Sânmărtean, care aţi văzut cum a jucat cu Inter, când a intrat pe parcursul partidei„, a spus Piţurcă, la Dolce Sport.
„Nu i-am spus niciodată lui Porumboiu să-l pună pe Sânmărtean să se retragă de la naţională. El mi-a zis: „Băi, Piţi, eu am băgat 35 de milioane în echipă”. I-am răspuns: „Ai dreptate, jucătorii sunt plătiţi de tine. Dacă vrei, spune-le la toţi – deci nu lui Sânmărtean special – să trimită hârtii la FRF că nu mai doresc să vină la naţională. Dacă ei vor asta, atunci nu am ce să fac”. Atât am zis! Nu am spus nimic de Sânmărtean, sau alte tâmpenii”, a menţionat antrenorul tricolorilor, la acelaşi post de televiziune.
Victor Piţurcă a anunţat că-l va chema la naţionala României pe Adrian Mutu atunci când jucătorul va deveni titular la echipa franceză Ajaccio: „Am discutat cu Mutu şi mi-a spus că se simte bine din punct de vedere fizic. Dacă evoluează 60-70 de minute în următorul meci, apoi titular în celelalte, e foarte bine.
Echipa naţională are nevoie de Mutu, dar de un Mutu pus foarte bine la punct fizic. La naţionala României nu poţi să joci, dacă nu alergi de la 12 kilometri în sus„.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: