Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a fost lansat ieri oficial la apă, pe coloana sonoră a filmului „Ultimul Mohican“, într-un adevărat spectacol la Teatrul Naţional, de la care au lipsit însă atât premierul Călin Popescu-Tăriceanu, cât şi o bună parte a „greilor“ din PNL. L-au flancat, în schimb, solistul trupei Holograf, Dan Bittman, şi antenorul naţionalei de fotbal, Victor Piţurcă. În campania pentru alegerile europene, Piţurcă s-a plâns că liberalii i-au folosit numele, fără să-l întrebe, într-un text publicitar publicat în presă.

Cu Piţurcă de mână, Orban s-a văzut ţinta unui val de complimente, selecţionerul declarându-se „uimit de capacitatea sa fizică şi psihică“. La aplauzele şi uralele sălii însă, „Piţi“ i-a făcut concurenţă serioasă candidatului. Cât despre pasiunea sa pentru cântări, „omul cu chitara“, cum a fost prezentat de Teodor Meleşcanu, a primit de la Dan Bittman, „pe o scară de la 1 la 10, nota hmmm… şi mult succes“.

„Bucureştiul n-are nevoie de încă un câine“

Ludovic Orban a refuzat însă orice prognostic privind şansele sale. „Nu sunt ghicitoare“, a spus Orban, alegând să nu-şi atace adversarii în campanie.

Au făcut-o în schimb, spre amuzamentul sălii, Crin Antonescu şi Norica Nicolai, printre puţinii veniţi la lansare. „Bucureştiul nu are nevoie de un câine în plus, un buldog care promite să latre şi să muşte tot ce mişcă, chiar dacă ăsta nu e un câine fără stăpân“, i-a animat Antonescu pe liberali, referindu-se la candidatul PDL Vasile Blaga. „Câinii vagabonzi“ au preocupat-o şi pe Nicolai. „O parte din ei s-au mutat la Primăria Generală şi la Cotroceni“, a spus ea, acuzând „bordurile lui Videanu“ după ce şi-a pierdut un pantof pe scenă.

Odată cu Orban, liberalii şi-au lansat şi candidaţii pentru sectoare, cu tot cu etichete: Andrei Chiliman, „om de treabă“ – la sectorul 1, Dragoş Dincă, „crescut în libertate“ – la 2, Teodora Bertzi, „un medic pentru un sector bolnav“ – la 3, Andrei Petrescu „bun manager“ – la 4, Cristian Banu, „salvatorul“ – la 5, Antonel Tănase, „piticul atomic“ – la 6.

SENATOR

Pentru PSD „joacă“ Anghel Iordănescu

Pe notorietatea sportivilor nu mizează electoral doar PNL, ci şi PSD. Social-democraţii şi-au atras în rândurile lor un alt selecţioner, pe Anghel Iordănescu (foto), căruia i-au făcut carnet de partid încă din 2004. După ce, recent, a fost validat senator în urma retragerii colegului său de partid Teodor Filipescu, „Tata Puiu“ ţinteşte la alegerile din iunie la şefia Consiliului Judeţean Ilfov, unde candidează uninominal.