Piturca: "Era mai bine pe vremea lui Craciunescu"

Piturca: "Era mai bine pe vremea lui Craciunescu"

Selectionerul sugereaza ca, dupa ce presedintele FRF, Mircea Sandu, l-a schimbat pe prietenul sau, au reinceput aranjamentele in arbitraj.

Victor Piturca, selectionerul echipei nationale de fotbal, este reticent cand vine vorba de comunicarea cu mass-media. Zgarcit la vorbe cu jurnalistii, "Piti" a facut o exceptie cand a venit vorba sa raspunda unor intrebari formulate de fanii olteni, utilizatori ai site-ului www.craiova-maxima.ro.

Printre altele, selectionerul a observat ca "sunt anumite orase (n.r. - Vaslui) care sunt favorizate de arbitri, cel putin asa scrie presa. Greseli voite? Probabil ca au fost si din astea! Pe vremea mandatului lui Ion Craciunescu era mult mai bine".

Tehnicianul oltean nu s-a dezis de prietenia cu arbitrul valcean, chiar daca acesta este la cutite cu Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal si seful selectionerului. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Orice pentru a invinge Steaua" Piturca n-a fost menajat de microbisti, care au vrut sa stie inclusiv daca nu a facut un "blat" cu Steaua, in 1995, pe cand antrena pe Universitatea Craiova. Atunci, "juvetii" au cedat in "Ghencea", scor 1-0, si au pierdut "la mustata" campionatul.

"Am vrut sa iau titlul atunci. Am jucat bine in Ghencea, dar am ratat multe ocazii, am avut si vreo doua-trei bare... Cine crede altceva nu ma cunoaste. Nu exista prietenie pe terenul de joc. As fi fost in stare sa fac orice pentru a invinge Steaua", a pretins Piturca.

Cele mai multe intrebari au vizat insa echipa nationala. "Satana" a marturisit ca si-ar fi dorit sa intalneasca reprezentativa Olandei inca de asta-toamna, in primul meci cu "batavii" din preliminariile EURO 2008: "Mi-as fi dorit sa jucam cu Olanda imediat dupa Campionatul Mondial din Germania. La stabilirea datelor din calendarul competitional, chiar asta a fost scopul lor: sa nu intalneasca Romania in acea perioada. Dupa turneele finale, echipele participante au un recul, iar olandezii stiau asta".

Selectionerul este deja cu gandul la infruntarea cu Olanda, din deplasare, programata pe 24 martie: "Van Basten are de unde alege. Batavii au resurse umane deosebite tot timpul".

Piturca a facut si unele precizari referitoare la intelegerea sa cu federatia: "Contractul meu cu FRF prevede sa nu mai fiu antrenorul echipei nationale in momentul in care pentru Romania nu mai exista sanse matematice de calificare la turneul final".

USA DESCHISA "Mi-as dori sa antrenez Universitatea Craiova" Victor Piturca n-a uitat de unde a plecat: "Universitatea este echipa la care am crescut. La Craiova am imbracat pentru prima data un echipament de fotbal. Am mai spus-o, mi-as dori sa antrenez la Universitatea. Dupa cum se stie, in septembrie 2004 am fost foarte aproape de a prelua aceasta formatie". Selectionerul si-a amintit si cum l-a cunoscut pe Adrian Mititelu, actualul conducator de la "Stiinta".

"Mititelu este, intr-un fel, deosebit fata de ceilalti patroni de echipe de fotbal. Il stiu din perioada in care am antrenat Universitatea, in ‘94-’95. Era pe atunci un infocat suporter. Sigur, are si el lacunele lui, dar trebuie apreciat ca finanteaza de unul singur aceasta echipa. Uneori sare calul in relatiile cu mass-media. Sper sa acumuleze experienta, care sa-i permita o relatie normala, civilizata cu presa", l-a sfatuit "Piti".

Sangele Apa nu se face "L-am recomandat pe Neagoe la Targu-Jiu" Fostul atacant de la Steaua si-a amintit ca a avut un merit in numirea lui Eugen Neagoe la carma echipei Pandurii Targu-Jiu, una dintre revelatiile turului. "Vorbeam cu domnul Condescu si mi se plangea ca n-are antrenor, iar eu i l-am recomandat pe Eugen. Il cunosc foarte bine, imi este si verisor dinspre mama... El are capacitate si calitati bune de tehnician", l-a laudat "Piti" pe "Geana".

Piturca a precizat ca, in viziunea sa, Gicu Dobrin ramane unic: "Dobrin a fost fantastic, inegalabil. Nimeni din lume nu putea sa faca pe teren ceea ce facea Gicu". Piturca a admis ca s-a impacat cu fostul impresar Ioan Becali si ca este in relatii "asa si asa" cu Gigi Becali, fostul lui conducator la echipa din Ghencea.  Piturca a explicat si de ce nu este Mutu favorizat la echipa nationala: "Doarme in camera cu un coechipier, la fel ca toata lumea".