Evenimentul Zilei > Actualitate > Pistoale şi bâte aplicate electoral în Giurgiu
Pistoale şi bâte aplicate electoral în Giurgiu

Pistoale şi bâte aplicate electoral în Giurgiu

Opt persoane au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, în comuna Iepureşti, judeţul Giurgiu, în urma unui conflict izbucnit între simpatizanţii actualului primar şi cei ai unui alt candidat la primărie, în scandal fiind folosite bâte, topoare şi un pistol cu gloanţe de cauciuc.

Potrivit poliţiştilor, scandalul electoral cu împuşcături, bâte şi bastoane din cauciuc de la Iepureşti a pornit după ce primarul PSD al localităţii, Gheorghe Păunescu, a constatat că afişele electorale i-au fost rupte de reprezentanţi ai PDL. Drept urmare, „mai-marele“ localităţii a hotărât să le aplice o corecţie adversarilor săi politici şi a chemat în ajutor mai mulţi angajaţi ai firmei de pază şi protecţie Bidepa, din Capitală, susţin surse din rândul anchetatorilor. Urmarea: opt membri ai PDL au fost răniţi în luptele de stradă la care au participat 20 de persoane din ambele tabere. În stare mai gravă a ajuns la dispensarul din comună chiar candidatul democrat-liberalilor la primărie, Costin Ceauşu, care a fost împuşcat în cap cu un pistol cu gloanţe de cauciuc.

„Au venit bodyguarzii, ne-au atacat cu bâte şi au tras în mine cu pistolul, iar pe ceilalţi i-au bătut de i-au rupt. Eu am un glonţ de cauciuc înfipt în arcada ochiului, un alt băiat a fost lovit cu toporul“, a spus acesta.

Primarul PSD din Iepureşti, Gheorghe Păunescu, care candidează pentru al treilea mandat, a afirmat că cei de la PDL au rupt afişele PSD, iar ulterior cei de la PDL i-au bătut pe finul şi pe nepotul lui.

„Eu n-am făcut parte din aceste evenimente, eram în pat şi dormeam. M-am trezit la ţipete. Au intrat în curtea mea, mi-au bătut băiatul cel mijlociu şi pe un fin de-al meu, aşa, din senin!“, spune primarul Păunescu.

„Am început cercetările pentru a stabili cine sunt cei care i-au agresat pe membrii PDL. Deocamdată, principalii suspecţi sunt patru angajaţi ai firmei de pază din Bucureşti, chemaţi de primarul Gheorghe Păunescu. Există două persoane lovite şi în celălalt grup şi urmează, de asemenea, să identificăm autorii“, a precizat, ieri, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, comisarul-şef Nicolae Dobrin.

Potrivit anchetatorilor, agresorii se vor alege cu dosare penale pentru loviri şi vătămare corporală, urmând ca o decizie în acest sens să fie luată şi în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale pe care legiştii le vor indica victimelor.

Bătaia e pe pământuri

Valentin Iliescu, deputat PDL şi liderul acestui partid în Giurgiu, l-a acuzat pe primarul din Iepureşti şi Bucşani că „a pus la cale acţiunea lumii interlope din Bucureşti, că nu mai fac de foarte multă vreme administraţie, fiind samsari de pământ. A schimbat activitatea din primărie în agenţie imobiliară, unde au loc tranzacţii de milioane de euro“.

Primarul din Iepureşti contraatacă, spunând că, de fapt, cei de la PDL vor să pună mâna pe primărie, ca să-şi facă afacerile imobiliare în linişte şi se apără palid: „Afaceri imobiliare nu fac eu. Dacă fac copiii mei, că au familii, e treaba lor. Da’ eu nu fac“. (Liviu Iolu)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: