Cea de-a doua zi a festivalului Ciuc Summer Fest, care se va desfăşura la acest sfârşit de săptămână (16-18 iulie) la Bucureşti, îi va aduce pe scena de la Zone Arena, de la ora 21.30, pe cei 12 membri ai trupei Pink Martini.

Într-un interviu acordat EVZ, Thomas Lauderdale, liderul şi pianistul formaţiei, vorbeşte despre concert, despre viitorul album şi promite o surpriză pentru publicul român.

EVZ: Spuneaţi că în Europa vă simţiţi ca acasă. E valabil şi pentru România, unde sunteţi pentru a treia oară?
Thomas Lauderdale:
Este foarte bine că revenim în Bucureşti, unde ne-am simţit foarte bine. Am petrecut nişte momente foarte drăguţe, iar publicul a fost excelent. Ne-am dorit să revenim şi asta facem. Da, mă simt ca acasă şi în România. Ne-am obişnuit cu România. Sperăm să găsim aceeaşi mâncare bună. Am mâncat nişte specialităţi foarte bune, şi acesta este unul dintre motivele pentru care ne dorim mereu să revenim.

Cel mai recent album al vostru, "Splendor In The Grass", a fost lansat anul trecut. Lucraţi deja la ceva nou?
L-am lansat anul trecut şi mă bucur că a fost bine primit de public. În prezent lucrăm la un album pentru sărbători, care va fi gata, probabil, într-un an. Avem ceva piese, destul de tonice, însă nu avem album gata.

Cât despre "Splendor In The Grass"…
Este un album care conţine multe elemente. Include muzică clasică, are melodii în mai multe limbi, are elemente din Ceaikovski. Am pornit un turneu de promovare şi aşa vom ajunge la Bucureşti. Albumul a fost bine primit, încă îl mai promovăm.

Există vreo limbă străină în care nu aţi cântat până acum?
Sunt multe limbi în care nu am cântat încă, dar lucrăm la asta. (râde) Am cântat până acum în doar 18 limbi.

Show-ul de la Bucureşti?
Suntem o echipă de 12 oameni. Aşa că veţi vedea… 12 oameni care vor cânta atât piese mai vechi, de pe albumele anterioare, cât şi piese de pe "Splendor In The Grass". Va fi frumos, veţi vedea, va fi o scenă plină de oameni care se vor simţi bine.

Acum, că publicul român vă cunoaşte show-urile, v-aţi gândit şi la surprize?
Pe scenă? Aaaaaaa… nu ştiu exact, dar mă voi gândi la ceva. Da, sigur vor fi şi ceva surprize, numai că nu ne-am gândit încă. Bună idee. Vă vom face şi nişte surprize la Bucureşti. (râde)

Aţi început turneul european pe 5 iulie. Cum au fost concertele de până acum?
Avem în listă ţări precum Turcia – Istanbul, Grecia, Budapesta şi acum în Darmstadt (Germania). Până acum nu am avut parte de momente ieşite din comun, dar azi e ziua mea şi va fi tare. Suntem norocoşi că avem un public frumos, care face ca showurile să fie reuşite.

Am văzut pe site-ul vostru că aţi primit o scrisoare de la un fan care este voluntar în Iordania, în care vă lăuda primul vostru concert din Amman. Scria că aţi cântat în limba lor. Cum v-aţi simţit când aţi primit-o?
Acea scrisoare este o scrisoare minunată. Ne-a plăcut atât de mult încât n-am rezistat să n-o postăm pe site-ul nostru. Chiar am specificat acolo, pe site, că e prea draguţă ca să n-o arătăm fanilor. Este genul acela de scrisoare pe care speri întotdeauna s-o primeşti, iar când ai primit-o, nu ştii cum ai putea să-ţi arăţi bucuria că îţi este adresată.

Cât de des primiţi astfel de scrisori?
Scrisori de la fani primim destul de des, numai că aceasta chiar a fost specială, pentru că în ea era descris modul în care a fost primită muzica noastră într-o ţară în care nu mai fuseserăm până atunci. Erau păreri despre război şi muzică, privite prin ochii unei persoane de origine americană.