Piedone, despre Oprescu: Lauda de sine nu miroase a bine

Piedone, despre Oprescu: Lauda de sine nu miroase a bine

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, i-a cerut vineri primarului general Sorin Oprescu să nu mai mintă în public şi să nu îşi mai aroge proiecte pe care nu le-a realizat în Bucureşti.

Edilul a spus că Oprescu a făcut declaraţii neadevărate la o emisiune televizată când a vorbit despre realizările cartierului Progresul. "Eu de fiecare dată am dat Cezarului ce-i al Cezarului, am spus că împreună, am făcut. El cu apa şi canalul în Cartierul Progresul, iar noi cu sistemul rutier. Aseară şi-a arogat toate meritele că şi reabilitarea rutieră este făcută tot de Primăria Capitalei. Nu, sistemul rutier şi banii, peste 180 miliarde de lei vechi, provin de la bugetul sectorului 4. Să se laude cu ce face domnia sa. Ceea ce facem noi facem cu banii cetăţenilor sectorului 4. Trebuia să spună şi el, ca şi mine, că împreună am scos la lumină Cartierul Progresul. Dacă se laudă singur, lauda de sine nu miroase a bine", a afirmat primarul Piedone. În acest context, primarul sectorului 4 a precizat că nu îşi va face campanie electorală cu afişe electorale, ci doar prin muncă. El l-a îndemnat pe Sorin Oprescu "să doarmă liniştit" că nu va candida la Primăria Capitalei, dar a ţinut să adauge că în calitatea sa de şef de campanie, ''îi va face câteva surprize''. Piedone a pus piatra de temelie a clădirii unui nou complex agroalimentar Aici va funcţiona noua piaţă Progresul, vechea piaţă fiind total demolată. "Lucrările încep cu o întârziere de două luni, dar nu din cauza noastră. Fac apel la primarul general Sorin Oprescu ca printre viitoarele sale preocupări să fie şi elaborarea cadastrului reţelelor publice. Noi am luat acest teren care nu e grevat de vreo sarcină, dar am avut surpriza să găsim reţelele edilitare care au trebuit să fie deviate", a spus primarul Popescu Piedone.

Edilul a arătat că devierea reţelelor s-a realizat şi acum lucrările de construcţie pot începe fără probleme, termenul de finalizare a execuţiei noii pieţe fiind 1 septembrie 2012. Valoarea investiţiei pentru noua Piaţă Progresul se ridică la 30 milioane lei şi nu implică bani de la bugetul local, aceste fonduri fiind obţinute dintr-un împrumut ce va fi rambursat pe 20 de ani din taxele de închiriere a spaţiilor comerciale, a ţinut să precizeze primarul sectorului 4. În acest an, primarul Piedone va finaliza lucrările la două pieţe, Progresul şi Apărătorii Patriei.

Piaţa Progresul este una dintre cele mai importante pieţe ale sectorului, fiind la graniţa sectoarelor 4 şi 5. În suprafaţă de aproximativ 11.000 metri pătraţi, complexul va avea parter, un etaj şi parcare supraterană. Pe acoperişul clădirii vor fi amenajate 250 de locuri de parcare, care pe timpul zilei vor deservi piaţa, iar pe timpul nopţii vor funcţiona ca parcaje de reşedinţă pentru cetăţenii rezidenţi ai zonei. La parterul noului complex va fi amenajat un spaţiu destinat comercializării legumelor şi fructelor, în special de către producători, în care vor fi amplasate 500 de tarabe. Prin compartimentare, tot la parter vor fi amenajate spaţii comerciale alimentare, o hală de carne, o hală de brânzeturi, o hală de peşte, precum şi grupuri sanitare. Etajul clădirii va găzdui 100 de spaţii destinate comercializării produselor nealimentare, precum îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte de uz casnic şi birouri, în care îşi vor desfăşura activitatea reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4. De asemenea, la etaj va fi amenajată o zonă de relaxare, în care vor funcţiona restaurante tip fast food şi o cafenea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Valoarea investiţiei este de aproape 25 de milioane de lei fără TVA, suma necesară realizării obiectivului negrevând bugetul local al sectorului 4, ci provenind dintr-un împrumut care va fi rambursat din încasările proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4, obţinute prin desfăşurarea activităţilor specifice. Până când lucrările de construire se vor finaliza, cetăţenii vor putea să se aprovizioneze în continuare din incinta complexului Progresul II, construit de asemenea din temelii şi inaugurat în luna ianuarie a anului 2011.

De asemenea, pentru a asigura condiţii optime şi continuitate în desfăşurarea activităţii, primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus amplasarea pe platoul din spatele pieţei Progresul II a unui cort care îi găzduieşte pe perioada iernii pe comercianţii de fructe şi legume, care îşi desfăşurau anterior activitatea în clădirea vechii pieţe. Odată cu finalizarea lucrărilor la noua clădire, Piaţa Progresul va deveni cea mai mare piaţă din sectorul 4, fiind prima construită din temelii în actualul mandat al primarului Cristian Popescu-Piedone.