Piaţa Roşie din Moscova, deschisă pentru activiştii opoziţiei, după luni de zile

Piaţa Roşie din Moscova, deschisă pentru activiştii opoziţiei, după luni de zile

Autorităţile ruse au permis suporterilor opoziţiei să pătrundă în Piaţa Roşie din Moscova, dar i-a împiedicat să instaleze acolo un cort.

Purtând banderolele lor albe, devenite deja tradiţionale, şi flori albe în mâini, mai mulţi demonstranţi ai opoziţiei au mărşăluit în apropiere de zidurile Kremlinului. Unii au împărţit fluturaşi în care condamnau alegerile recente. Poliţia a oprit trei tineri, printre care activista pentru protecţia mediului Evghenia Chirikova, să instaleze un cort. Ea a fost reţinută şi apoi eliberată, dar a fost citată în justiţie. Celelalte două persoane reţinute este de aşteptat să fie eliberate, dar tot cu o acuzaţie de "huliganism".   

"Cortul pe care vroiam să-l instalăm în faţa Kremlinului este un simbol al rezistenţei în faţa unui guvern ilegitim", a spus Chirikova. Liber la manifestaţii, după luni de zile

Protestatarilor nu li s-a permis să demonstreze în Piaţa Roşie din Moscova, în timpul alegerilor din decembrie şi martie. Piaţa a fost închisă şi weekendul trecut, când activiştii au încercat să se adune acolo, pentru a participa la un protest în tăcere, dar au fost arestaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Duminică, însă, atmosfera în zonă era foarte relaxată, deşi se adunaseră sute de oameni în piaţă. "Mă simt ca şi când aş fi aterizat pe o altă planetă, nu înţeleg ce se întâmplă, cum de ne dau voie să stăm aici. Unde sunt poliţiştii?", se mira activistul Vitali Zalomov. Sursa: BBC