Fratele vitreg al liderului de la Phenian continuă atacurile: Kim Jong-un nu va rezista mult la putere

Fratele vitreg al liderului de la Phenian continuă atacurile: Kim Jong-un nu va rezista mult la putere

Fiul cel mare al fostului dictator Kim Jong-il nu crede că fratele său vitreg va rămâne mult timp la putere. Vecinii sud-coreeni au intrat în posesia unor convorbiri pe care Kim Jong-nam le-ar fi purtat, pe e-mail, cu un jurnalist japonez.

Din declaraţiile fratelui vitreg al lui Kim Jong-un, cel care a preluat conducerea ţării după decesul tatălui său, la finele anului trecut, reiese că modul în care s-a realizat succesiunea dinastiei este "o glumă pentru cei de afară".

Fiul cel mare al lui Kim Jong-il mai spune că fratele său mai mic nu este mai mult decât o imagine. "Elita de la putere este cea care va deţine, de fapt, controlul ţării", mai adaugă Kim Jong-nam. Kim Jong-nam a mai precizat, conform ediţiei în limba engleză a publicaţiei sud-coreene "The Chosunilbo", că "fără reforme, Coreea de Nord se va prăbuşi. Iar în momentul în care acest lucru se va întâmpla, regimul se va prăbuşi şi el. Regimul lui Kim Jong-un nu va rezista pentru mult timp", a concluzionat fratele vitreg al liderului fără experienţă care se află acum la conducerea ţării. Recent, Kim Jong-nam, căzut în dizgraţia conducătorului din Coreea de Nord în urmă cu 12 ani, se întreba "cum un moştenitor care s-a pregătit doar doi ani pentru preluarea mandatului poate fi capabil să-şi asume puterea absolută"

Ne puteți urmări și pe Google News