Un rezervor cu petrol s-a răsturnat şi a explodat. Evenimentul tragic s-a petrecut în Nigeria. Conform primelor informații, au fost identificați cel puţin 50 de morţi şi 101 de răniţi. Tragedia s-a produs în satul  Ahumbe, pe data de 1 iulie. Şoferul a încercat să evite o groapă apărută pe drum, dar nu a reuşit şi rezervorul s-a răsturnat şi a luat foc, provocând o explozie devastatoare. Cele mai multe victime au suferit arsuri severe, informează CNN.

Tragedia s-a petrecut luni după-amiază, după ce rezervorul de petrol s-a răsturnat de pe şoseaua regională şi a luat foc, au mai precizat autorităţile nigeriene. Autorităţile locale au declarat că numărul morţilor ar putea să crească, deoarece sunt mai mulţi răniţi în stare critică, iar viaţa acestora este pusă în pericol.

În afară de victime, explozia a incendiat magazinele din zona în care a avut loc tragedia, deoarece s-au produs scurgeri de petrol din rezervorul în care era transportat şi care apoi a luat foc. Nu a fost primul incident de acest fel. O tragedie asemănătoare s-a produs atunci când un rezervor cu petrol a expodat în Lagos, în iunie, şi peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident asemănător, în Statul Anambra, în 2015.