Evenimentul Zilei > Actualitate > Petitie pentru ieftinirea medicamentelor lansată de PSD
Petitie pentru ieftinirea medicamentelor lansată de PSD

Petitie pentru ieftinirea medicamentelor lansată de PSD

Partidul Social Democrat a lansat marți "Petiţia pentru ieftinierea medicamentelor cu 35% de la 1 noiembrie”. Această petiție vrea să forțeze Guvernul Cioloș să nu mai amane aplicarea Ordinului de Ministru.

Documentul face referire la o măsură adoptată în 2015 de guvernarea PSD prin care medicamentele originale care își pierd patentul se ieftineau automat cu 35%, adică la nivelul prețului medicamentelor generice echivalente. Măsura ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 iulie 2016, însă a fost amânată de actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, până la data de 1 noiembrie a.c. În acest context, PSD îi invită pe cetățeni să semneze petiția astfel încât Guvernul Ciloș să nu mai amâne încă o dată ieftinirea medicamentelor. 

Vreau să transmit un mesaj foarte clar: între marile firme străine de medicamente și cetățenii români, PSD va fi mereu de partea românilor. Guvernarea Cioloș trebuie să înceteze să mai slujească intereselor companiilor farmaceutice multinaționale. Este inacceptabil ca ministrul Sănătății din actualul Guvern al României să facă lobby pentru industria farmaceutică din afara țării. Este o minciună că ieftinirea unor medicamente ar conduce la scoaterea lor de pe piața românească. Ministerul Sănătății are pârghii legale pentru a împiedica acest lucru, dacă într-adevăr își dorește să-i protejeze pe pacienți. Românii nu mai trebuie să fie în situația de a alege între mâcare și medicamente. Această petiție este un avertisment pentru actualul Guvern. Iar dacă Guvernul refuză totuși deblocarea ieftinirii medicamentelor, vă asigur că aceasta va fi una dintre primele măsuri pe care le vom dacă vom reveni la guvernare, după alegerile din 11 decembrie”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Amintim că scandalul privind reducerea prețului la medicamente a izbucnit in urma cu două săptămâni când s-a spus că Ministrul Sănătății este rudă cu un reprezentant al companiilor farmaceutice si din acest motiv se amână punerea în aplicare a unui Ordin de Minsitru. Evenimentul zilei a prezentat situatia in articolul acesta.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: