Actorul de origine irlandeză, devenit celebru datorită rolului din filmul "Lawrence al Arabiei" (1962), a jucat în zeci de piese de teatru şi filme în cariera sa de peste 50 de ani.

Într-un comunicat citat de revista People, actorul declară:

"Pentru mine, a sosit timpul să arunc prosopul. Să mă îndepărtez de scenă şi de cinema. Nu mai am inima pentru a mai face asta. Nu voi reveni", a declarat Peter O’Toole  într-un comunicat citat de revista People.

"Viaţa mea profesională de actor, pe ecran şi pe scenă,  mi-a adus sprijinul publicului, împlinire emoţională şi confort material. M-a adus alături de oameni minunaţi, camarazi buni, cu care am împărtăşit destinul inevitabil al unui actor, cu succese şi eşecuri", a mai spus actorul, care a încheiat spunând că îşi ia adio de la această meserie "cu ochii uscaţi şi cu o gratitudine profundă".

Peter O’Toole, care va împlini luna viitoare 80 de ani, a fost nominalizat de opt orila Oscar, cel mai recent în anul 2006 la Oscar pentru rolul său din "Venus". În 2003, actorul a primit un Oscar pentru întreaga sa activitate.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/pIXoneT1XFI" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/MDhmQoGQPuk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>