Peste 5 milioane de straini in Bulgaria

Peste 5 milioane de straini in Bulgaria

Turismul din Bulgaria a inregistrat anul trecut un aflux record de turisti straini, peste 5 milioane, potrivit reprezentantilor Agentiei Nationale de Turism din Bulgaria.

Vecinii de peste Dunare au reusit sa castige in 2006 peste doua miliarde de euro numai din turism. Si romanii au fost o sursa de venit pentru bulgari. Statiunile de pe litoralul romanesc au pierdut circa 165.000 de clienti care au optat pentru plajele bulgaresti. In total, in 2006, 5.158.000 turisti straini au vizitat Bulgaria. 

Numarul turistilor straini intrati in tara vecina reprezinta aproape 75% din populatie. Cu un numar apropiat de vizitatori de peste hotare, circa 4,5 milioane de persoane, potrivit datelor INS, Romania sta de trei ori mai prost, daca ne raportam la populatia totala. In plus, pe langa litoral, tara noastra are un potential mai dezvoltat, incluzand muntii si mediul rural.

"Bulgarii nu au venit la noi pentru ca produsul turistic romanesc nu-i intereseaza, dintr-un motiv foarte simplu, e mai ieftin la ei", a declarat Gheorghe Fodoreanu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).

Ne puteți urmări și pe Google News

In primele noua luni ale anului trecut, comparativ cu aceeasi perioada din 2005, atat numarul turistilor straini care au ales Bulgaria drept destinatie turistica, cat si incasarile de pe urma acestora au fost in crestere cu 5,4%. In schimb, Romania a inregistrat pana la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut o crestere a numarului de turisti straini de doar 2%.