Evenimentul Zilei > International > Pesta porcină lovește Japonia
Pesta porcină lovește Japonia

Pesta porcină lovește Japonia

Un nou caz de pestă porcină a fost detectat marți în centrul Japoniei, acesta fiind al șaselea caz detectat în arhipelagul nipon, determinând guvernul de Tokyo să trimită în teren trupele Forțelor de apărare Japoneze, specializate în combaterea epidemiilor.

În urma testelor care au confirmat faptul că virusul a fost depistat la o fermă de porcine din orașul  Seki, prefectura Gifu, guvernul local a început sacrificarea a 7,547 porci care urmează a fi îngropați de către cei 1.600 de membri ai forțelor de apărare japoneze prezenți la fața locului.

Primul focar de pestă porcină din Japonia a fost identificat la o fermă din orașul Gifu, în luna septembrie a acestui an. Japonia nu s-a confruntat cu această boală de zeci de ani.

De la momentul identificării, virusul a fost depistat la populația de mistreți din regiunea Gifu și în prefectura vecina Aichi. Cu toate acestea, virusul nu se transmite la populația umană, deși carnea animalelor infectate este consumată de către oameni.

Administrația locală din prefectura Gifu a sugerat că virusul a fost transmis către efectivele de suine din fermele și  gospodăriile localnicilor prin intermediul mistreților.