Da, ați ghicit, este vorba despre același om pe care PSD îl excludea în martie din partid, pentru că susținea că vacccinurile îmbolnăvesc copii, ca înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale să-l reprimească, că, vorba aia, voturile nu au miros.

                                                  

"Nu ştiu care este agenda dlui Ninel Peia, dar constat cu părere de rău că este foarte diferită de cea a PSD, iar prin luările sale de poziţie din ultima vreme, făcute în nume personal, se plasează singur în afara partidului. Suntem într-un an electoral şi nu ne permitem niciun fel de derapaje, nici de la linia politică asumată de partid, nici de la bunul simţ", declara preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Liderul PSD i-a cerut, atunci, senatoarei Gabriela Firea, preşedinta organizaţiei PSD Ilfov, să ia măsurile statutare în legătură cu prestaţia publică a deputatului Ninel Peia, membru în Biroul Permanent Judeţean Ilfov, ale cărui declaraţii politice veneau, chipurile, în contradicţie cu prevederile Statutului şi ale Codului Etic şi de Conduită adoptat de PSD la ultimul Congres. Așa că Peia a fost exclus. Însă la fel de repede a fost reprimit, e drept fără declarații publice ale liderilor partidului.

Azi, Ninel Peia își vede nestingherit de declarațiile care i-au adus vremelnica excludere din PSD, dar și oarece celebritate.

Sub titlul “Lupul dacic va fi noul Tigru din Estul Europei!” el a dat azi, pe contul său de Facebook, vești bune poporului român:

“Vom fi Tigrul economic al Europei de Est!

Veşti bune, dragii mei!

Spre sfârşitul săptămânii trecute am avut privilegiul de a mă număra printre puţinii demnitari care, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, au fost gazde, la Palatul Parlamentului, pentru o delegaţie de 11 congressmeni americani. (…)

Oricare politician american ce va fi informat corect va deveni un prieten şi un aliat al României. Ceea ce merităm cu prisosinţă!
Desigur, Parteneriatul Strategic care îl avem cu SUA, colaborările militare în cadrul NATO sau Scutul de la Deveselu sunt foarte importante, dar din discuţiile avute am primit o bună speranţă. Impresia mea, la încheierea vizitei, este acum clară: se pregăteşte ceea ce ne doream demult: un sprijin economic puternic, eficient şi direct”.