Din nefericire, se poate și mai rău de atât. O femeie din județul Alba primește o pensie de doar 15 lei pe lună.

La bătrânețe, traiul în România reprezintă o adevărat luptă. Pensiile mici abia acoperă nevoile seniorilor țării, făcându-le existența un calvar. Dacă unii dintre aceștia trebuie să trăiască cu doar câteva sute de lei pe lună, o femeie din județul Alba este obligată se se descurce cu o pensie de doar 15 lei pe lună, notează alba24.ro

„Tanti Fica”, o văduvă în vârstă de 76 de ani, trăiește singură, în comuna Ceru Băcăinți, un sat uitat de lume, în județul Alba, și este nevoită să se descurce cu o pensie de 15 lei pe lună.

Primește doar 15 lei pe lună

Comuna Ceru Băcăinți este una printre cele mai mici din România, populația fiind de doar câteva zeci de locuitori. În cătarea unui trai mai bun și a altor oportunități, oamenii s-au  mutat în zone învecinate precum Cugir, Alba Iulia sau Orăștie.

Principala sursa de întreținere a celor care au rămas în comună este agricultura. Cei mai mulți dintre localnici sunt trecuți de 60 de ani și nu primesc absolut niciun ajutor.

După ce soțul ei a murit în urmă cu 7 ani, această femeie a rămas doar pensia de urmaș a soțului ei. Bărbatul primea de la stat doar 30 de lei. Având în vedere condițiile în care se acordă pensia de urmaș, femeii i-a revenit 50% din suma respectivă. Soțul i-a murit în urmă cu șapte ani. Bătrânul avea pensie 30 de lei, iar văduvei i-au rămas jumătate din bani, pensie de urmaș.

Izolată în România

Singurele posesii ale femei sunt o vacă, un cal și câteva găini. Și, de parcă suma pe care femeia o primește nu i-ar ridica suficiente probleme, postașul nu urcă în fiecare lună la ea pentru a-i duce pensia.

Având în vedere faptul că femeia are nevoie urgent de alimente de bază, de o sobă nouă și de ajutor pentru plata utilităților, un tânăr din Alba Iulia a inițiat o campanie de sprijin pentru bătrână, „Ajutor pentru tanti Fica”.