Pericolul e mai aproape decât credeam. Gaura neagră de lângă Neptun, dezastru pentru omenire

Pericolul e mai aproape decât credeam. Gaura neagră de lângă Neptun, dezastru pentru omenire

Oamenii de ştiinţă sunt în alertă, deoarece o gaura neagră de lângă Neptun ar putea schimba orbita Pământului.

O gaură neagră, nu departe de Neptun, ar putea avea consecințe dezastruoase pentru omenire: ar putea schimba orbita planetei noastre, acertizează cercetătorii.

Oamenii de știință studiază găurile negre de foarte mult timp și încearcă să afle cât mai multe lucruri noi despre aceste misterioase fenomene ale Universului. Există, de asemenea, o gaură neagră super masiva în centrul galaxiei Calea Lactee, care de asemenea prezintă interes pentru cercetători.

Pericolul e mai aproape de cât credeam. Gaura neagră de lângă Neptun, dezastru pentru omenire

În același timp, un obiect situat lângă Neptun este semnificativ diferit de gaura neagră care se află în centrul galaxiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

La această concluzie a ajuns astrofizicianul dr. Pacucci . Indiferent de faptul că obiectele sunt diferite, ambele prezintă anumite riscuri pentru planeta noastră, a anunţat expertul.

Trebuie remarcat faptul că există mai multe tipuri de găuri negre, unde parametrii pot varia foarte mult, dar găurile negre stelare sunt considerate cele mai periculoase.

Specialistul a adăugat că găurile negre stelare, care au o masă enormă în ciuda dimensiunilor mici, pot afecta planetele chiar și la distanțe mari. Pentru aceasta, nici măcar nu este necesar ca planeta să se ciocnească cu obiectul în cauză pentru a se produce o adevărată catastrofă.

La ce să aştepte omenirea

Dacă o astfel de gaură neagră ar trece pe lângă Neptun, ar provoca „dezastre” cu privire la viaţa de pe Pământ prin „modificarea dramatică” a orbitei sale, a spus astrofizicianul.

Ar trebui să fim îngrijorați? Probabil ca nu, deocamdată. Cu toate acestea, dr. Pacucci avertizează despre acest tip de gaură neagră ar putea reprezenta o amenințare reală pentur noi.

Dr. Pacucci a menționat că oamenii de știință prognozează deja cum această gaură neagră ar putea provoca haos de acum înainte.

El a continuat: „Asta s-ar putea schimba. Dacă galaxia noastră se ciocnește cu alta, Pământul ar putea fi aruncat spre centrul galactic, suficient de aproape de gaura neagră super masiva pentru a fi înghițit în cele din urmă. De fapt, se preconizează că o coliziune cu galaxia Andromeda se va întâmpla peste patru miliarde de ani, ceea ce poate să nu fie o veste grozavă pentru planeta noastră”, relatează astrounivers.