Români din toate județele țării, inclusiv din Suceava, au fost transportați, joi dimineață, cu autocarele la aeroportul Internațional Cluj, firmele private care s-au ocupat de contracte, aducându-i pe toți în același timp.

Potrivit unui martor, regulile de distanţare socială nu sunt respectate, iar oamenii stau „la grămadă” în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca. Ei vor ajunge joi seara, în Germania, la munci agricole.

O parte dintre aceştia au venit chiar din judeţul Suceava, unde se află cel mai mare focar de coronavirus din România.

Organizarea aparține firmelor private care s-au ocupat și de contractele lor de muncă și care i-au adus pe oameni cu opt ore înaintea primului zbor. Este vorba de 13 curse tip charter spre trei destinații din Germania.

”Am trimis acolo jandarmi pentru a asigura ordinea publică. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va face verificarea respectării măsurilor care trebuiau luate de organizatori”, a declarat pentru cluju.ro, prefectul Mircea Abrudean.

Potrivit unei informații de ultimă oră, firma care deține în concesiune parcarea aeroportului va fi sancționată pentru gestionarea necorespunzătoare a situației, facilitând astfel aglomerarea interzisă în starea de urgență.