Evenimentul ZileiActualitatePericol incredibil pe aeroport! 1.800 de români așteaptă, înghesuiți, avioanele de Germania

Pericol incredibil pe aeroport! 1.800 de români așteaptă, înghesuiți, avioanele de Germania

Pericol incredibil pe aeroport! 1.800 de români așteaptă, înghesuiți, avioanele de Germania
Aeroportul Internațional Cluj este ocupat de peste 1.800 de persoane care urmează să plece la muncă, în Germania, cu mai multe avioane tip charter. Oamenii stau înghesuiți fără ca autoritățile să fi luat vreo măsură.

Români din toate județele țării, inclusiv din Suceava, au fost transportați, joi dimineață, cu autocarele la aeroportul Internațional Cluj, firmele private care s-au ocupat de contracte, aducându-i pe toți în același timp.

Potrivit unui martor, regulile de distanţare socială nu sunt respectate, iar oamenii stau „la grămadă” în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca. Ei vor ajunge joi seara, în Germania, la munci agricole.

O parte dintre aceştia au venit chiar din judeţul Suceava, unde se află cel mai mare focar de coronavirus din România.

Organizarea aparține firmelor private care s-au ocupat și de contractele lor de muncă și care i-au adus pe oameni cu opt ore înaintea primului zbor. Este vorba de 13 curse tip charter spre trei destinații din Germania.

”Am trimis acolo jandarmi pentru a asigura ordinea publică. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va face verificarea respectării măsurilor care trebuiau luate de organizatori”, a declarat pentru cluju.ro, prefectul Mircea Abrudean.

Potrivit unei informații de ultimă oră, firma care deține în concesiune parcarea aeroportului va fi sancționată pentru gestionarea necorespunzătoare a situației, facilitând astfel aglomerarea interzisă în starea de urgență.


Accesează: