Evenimentul Zilei > Social > Pericol! Încă un caz de infectare cu noua tulpină de Coronavirus din Marea Britanie  
Pericol! Încă un caz de infectare cu noua tulpină de Coronavirus din Marea Britanie  

Pericol! Încă un caz de infectare cu noua tulpină de Coronavirus din Marea Britanie  

Noua tulpină de SARS-CoV-2 din Marea  Britanie a fost identificată la Suceava. Este vorba despre un bărbat care a venit din Regatul Unit pe data de 5 ianuarie.
Din păcate crește numărul de infectări cu noua tulpină de SARS CoV-2 din Marea Britanie. După Giurgiu și București, avem un nou caz la Suceava. Bărbatul infectat cu noua tulpină are doar 39 de ani.

Starea pacientului din Suceava s-a agravat. Are nevoie de oxigen

”Pacientul a stat internat la Spitalul Județean de pe data de 11 ianuarie până pe 22 când a solicitat să fie externat și să stea în izolare la domiciliu. A revenit la spital duminică seara și a fost reinternat în sectorul Covid din Spitalul Siret. Astăzi a fost transferat la Spitalul Județean din cauza agravării stării generale. Are nevoie de oxigen” a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean.

Bărbat s-a întors recent din Marea Britanie pe data de 5 ianuarie

Bărbatul a fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie în CPU Rădăuți. Primele simptome i-au apărut când era în carantină la domiciliu, iar testul i-a ieșit pozitiv. A fost internat inițial la Spitalul din Siret, după care a fost transferat la Spitalul Județean Suceava. A fost externat pe data de 22 ianuarie, iar două zile mai târziu a fost internat din nou pentru că starea lui de sănătate se agravase. Medicii au analizat probele suplimentare și au confirmat mutația, scrie obiectivdesuceava

DSP Suceava a realizat o anchetă epidemiologică în urma căreia au rezultat patru contacți care se află în carantină

DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma careia au rezultat 4 contacti direcți care se afla în carantină, sub supraveghere.
Secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino.

„Noi comunicăm pe baza anchetelor realizate de direcțiile se sănătate publică și a raportarilor efectuate în RENV gestionat de INSP”, a precizat purtătorul de cuvânt al MS.

Mai mult, Ministerul Sănătății a confirmat depistarea cu noua tulpină britanică a coronavirusului a bărbatului din Suceva.  Ancheta epidemiologică a stabilit 4 contacți.