Din păcate crește numărul de infectări cu noua tulpină de SARS CoV-2 din Marea Britanie. După Giurgiu și București, avem un nou caz la Suceava. Bărbatul infectat cu noua tulpină are doar 39 de ani.

Starea pacientului din Suceava s-a agravat. Are nevoie de oxigen

”Pacientul a stat internat la Spitalul Județean de pe data de 11 ianuarie până pe 22 când a solicitat să fie externat și să stea în izolare la domiciliu. A revenit la spital duminică seara și a fost reinternat în sectorul Covid din Spitalul Siret. Astăzi a fost transferat la Spitalul Județean din cauza agravării stării generale. Are nevoie de oxigen” a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean.

Bărbat s-a întors recent din Marea Britanie pe data de 5 ianuarie

Bărbatul a fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie în CPU Rădăuți. Primele simptome i-au apărut când era în carantină la domiciliu, iar testul i-a ieșit pozitiv. A fost internat inițial la Spitalul din Siret, după care a fost transferat la Spitalul Județean Suceava. A fost externat pe data de 22 ianuarie, iar două zile mai târziu a fost internat din nou pentru că starea lui de sănătate se agravase. Medicii au analizat probele suplimentare și au confirmat mutația, scrie obiectivdesuceava

DSP Suceava a realizat o anchetă epidemiologică în urma căreia au rezultat patru contacți care se află în carantină

DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma careia au rezultat 4 contacti direcți care se afla în carantină, sub supraveghere.
Secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino.

„Noi comunicăm pe baza anchetelor realizate de direcțiile se sănătate publică și a raportarilor efectuate în RENV gestionat de INSP”, a precizat purtătorul de cuvânt al MS.

Mai mult, Ministerul Sănătății a confirmat depistarea cu noua tulpină britanică a coronavirusului a bărbatului din Suceva.  Ancheta epidemiologică a stabilit 4 contacți.