Evenimentul Zilei > Social > Percheziții la contrabandiștii de țigări din Suceava. Patronul unui bar, arestat preventiv
Percheziții la contrabandiștii de țigări din Suceava. Patronul unui bar, arestat preventiv

Percheziții la contrabandiștii de țigări din Suceava. Patronul unui bar, arestat preventiv

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au reușit destructurarea unui grup infracțional specializat în introducerea în țară, depozitarea și comercializarea țigărilor de contrabandă pe raza municipiului Suceava, în special în zona cartierului Burdujeni.

Vineri, 16 octombrie 2020, în cadrul unei cauze instrumentate de polițiștii din cadrul S.I.C.E.- Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au fost puse în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară la locații și imobile folosite de persoane implicate în activități de contrabandă cu țigarete de proveniență extracomunitară, potrivit obiectivdesuceava.ro.

La 13 din cele 17 locații au fost descoperite și indisponibilizate țigarete, cantitatea totală ridicându-se la 179.260 bucăți. De asemenea au mai fost descoperite sume de bani totalizând peste 35.000 lei, autoturisme folosite la transportul și depozitarea țigaretelor, telefoane mobile, articole vestimentare contrafăcute, precum și alte probe și mijloace de probă utile cauzei.

Pe parcursul perioadei de supraveghere a persoanelor implicate, polițiștii au strâns probe din care au rezultat indicii clare cu privire la activitatea infracțională desfășurată de fiecare persoană în parte.

Astfel, majoritatea țigărilor erau introduce în țară prin PCTF Siret, fiind folosite mijloace de transport cu caroserii special modificate pentru disimularea țigaretelor. Ulterior, țigaretele erau transportate la diferite spații de depozitare intermediară din zona mun. Suceava și a localităților limitrofe, iar de acolo erau aprovizionate diferite magazine mixte și localuri de consum, unul dintre acestea fiind un restaurant situat în zona gării din Cartierul Burdujeni, unde erau comercializate atât la cartuș, cât și la pachet.

Mai multe dintre persoanele implicate au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, urmând ca ulterior să fie dispuse sau propuse măsuri procedurale, în funcție de contribuția fiecăruia la activitatea infracțională.

În urma activităților de cercetare și urmărire penală derulate față de numiții Ilisei Victor, de 57 ani, din municipiul Suceava, patronul restaurantului ”La Victor”, Butnaru Petru, de 52 ani, din municipiul Iași, Turtușan Petru, de 42 ani, din comuna Cornu Luncii, Pintilei Clemansa-Liliana, de 54 ani, din orașul Salcea, Pachița Georgiana-Simona, de 22 ani, din municipiul Fălticeni și Gălușteanu Gheorghe, de 41 ani, din municipiul Fălticeni, a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

Ilisei Victor a fost prezentat instanței de judecată competentă cu propunere de luare a unei măsuri preventive privative de libertate, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, iar celelalte persoane vor fi prezentate unității de parchet în vederea luării măsurilor procedurale ce se impun, iar celelalte persoane vor fi prezentate unității de parchet în cursul zilei de 17.10.2020 în vederea luării măsurilor procedurale ce se impun.

Cercetările sunt continuate în cauza penală de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava – S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub aspectul comiterii unor infracțiuni de „contrabandă”, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activității infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate. (O.S.)