Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziţie DNA la baronul Argeşului. Între două anchete şi o trimitere în judecată, Nicolescu a câştigat alegerile
Percheziţie DNA la baronul Argeşului. Între două anchete şi o trimitere în judecată, Nicolescu a câştigat alegerile

Percheziţie DNA la baronul Argeşului. Între două anchete şi o trimitere în judecată, Nicolescu a câştigat alegerile

La ora 6.00, procurorii DNA au pătruns în birourile Consiliului Judeţean (CJ) Argeş. Control în biroul preşedintelui CJ, Constantin Nicolescu, liderul PSD.

UPDATE. Procurorii au ridicat mai multe calculatoare din sediul CJ Argeş. Clădirea instituţiei a fost izolată iar licitaţiile au fost stopate. Şase persoane, printre care şi preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolaescu, au fost citate să se prezinte, mâine, la sediul DNA.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, se plânge că percheziţiile făcute de procurorii DNA au blocat activitatea instituţiei, care este în imposibilitatea de a mai ţine legătura cu Guvernul şi de a organiza licitaţii importante, în condiţiile în care au fost confiscate calculatoare.

Vicepreşedintele CJ Argeş Florin Tecău (PSD) a susţinut că va depune un memoriu la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, deoarece percheziţiile DNA au paralizat activitatea instituţiei.

"Programul de lucru ne-a fost dat peste cap timp de mai multe ore. Au fost opt percheziţii în birouri din cinci directii din instituţie – Direcţia de dezvoltare, Direcţia economică, Direcţia de implementare a proiectelor europene, Direcţia de achiziţii publice şi Direcţia de drumuri. Au fost luate toate calculatoarele de acolo. Unei doamne i s-a făcut rău când anchetatorii erau acolo şi a trebuit să plece acasă. Suntem foarte nemulţumiţi din cauza acestor percheziţii. În acest moment nu putem organiza licitaţia pentru programul «Laptele şi cornul» şi nu putem ţine legătura cu Guvernul şi cu Ministerul Dezvoltării Regionale, nemaiavând calculatoare. Voi depune un memoriu la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România deoarece percheziţiile au paralizat activitatea instituţiei", a declarat vicepresedintele CJ Argeş.

El a spus că şase angajaţi ai CJ au fost citaţi să se prezinte marţi la audieri la sediul DNA – Serviciul teritorial Piteşti.

Potrivit unor surse judiciare, între cele şase persoane chemate la audieri se află şi preşedintele CJ Constantin Nicolescu.

Cinci birouri ale Consiliului Judeţean Argeş sunt percheziţionate la această oră de procurorii anticorupţie. DNA verifică presupuse fraude la nivelul direcţiei economice din cadrul acestei instituţii.
Cel mai probabil procurorii caută documente legate de anumite licitaţii făcute de  Consiliu.
Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, se află în acest moment în Capitală, cu probleme de serviciu după cum spun colegii săi, însă el este aşteptat să revină în jurul prânzului în Argeş.
Percheziţiile, la care participă procurori DNA – Serviciul Teritorial Piteşti şi poliţişti, au loc în mai multe birouri ale Consiliului Judeţean, inclusiv în biroul preşedintelui instituţiei, Constantin Nicolescu, lider al PSD Argeş, fiind vizate serviciile de investiţii şi licitaţii.

Percheziţiile au loc în prezenţa vicepreşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău (PSD), care a fost chemat de acasă de către anchetatori.

"Am deschis instituţia şi le-am pus la dispoziţie procurorilor tot ceea ce ni s-a cerut şi vom ajuta ancheta. Vreau să cred ca nu este o răzbunare politică", a declarat Tecău, citat de mediafax.ro. El a precizat că preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este plecat în Capitală şi se va întoarce la Piteşti luni, la orele prânzului.
Nu este pentru prima oară când procurorii percheziţionează aceste birouri. În urmă cu câteva luni procurorii au mai descins la sediul Consiliului Judeţean pentru a căuta unele documente legate de utilizarea unor fonduri PHARE.
Preşedintele CJ, Constantin Nicolescu, liderul PSD Argeş, acuzat de obţinerea de fonduri PHARE cu acte false
Şeful PSD local şi preşedintele reales al CJ, Constantin Nicolescu a fost trimis în judecată pe data de 18 mai de procurorii anticorupţie. DNA îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro în baza unor acte false.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene anterior menţionată, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

În 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti în 18 februarie.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeş, iar la alegerile din 10 iunie a câştigat al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean.
CITIŢI ŞI:

  • Şeful CJ Argeş ascunde banii din contractele cu statul
  • BARONIADA 2012. Firmele şefului CJ Argeş, căpuşe pe banii publici
  • Tromboanele "Baronului Roşu" de Argeş
  • D-ALE LOCALELOR. Constantin Nicolescu, de trei ori candidat la CJ Argeş
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: