Evenimentul Zilei > Sport > Pep Guardiola stă ca pe ace! Marele verdict pe care îl așteaptă miliardarii de la City
Pep Guardiola stă ca pe ace! Marele verdict pe care îl așteaptă miliardarii de la City

Pep Guardiola stă ca pe ace! Marele verdict pe care îl așteaptă miliardarii de la City

Manchester City are de înfruntat un verdict foarte dur dictat de oficialii UEFA.

Manchester City riscă să nu evolueze timp de două sezoane în UEFA Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi din lume. Decizia de excludere a fost dată de UEFA, care a sancționat faptul că „cetățenii” nu au respectat regulile fair-play-ului financiar.

Oficialii de la Manchester City au atacat decizia și acum așteaptă verdictul pe care îl va da Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Dosarul va fi judecat la data de 13 iulie, iar cei de la City sunt convinși că sancțiunea de la UEFA va fi anulată de membrii TAS. În caz contrar, una dintre cele mai bune echipe din Premier League va suferi o serioasă lovitură de imagine și va înregistra mari pierderi financiare.

În plus, antrenorul Pep Guardiola ar putea părăsi clubul, dacă va rămâne fără marele obiectiv, cucerirea Ligii Campionilor.

„Suntem pregătiți. Am foarte multă încredere în persoanele din club și cred cu tărie că ne va fi permis să jucăm în Champions League, vrem foarte mult să participăm anii următori. Pe 13 iulie vor afla rezultatul procesului, sper, pentru toți cei de aici, să ne fie favorabil”, a declarat Pep Guardiola, conform Skysports.

În acest sezon al Ligii Campionilor, 2019 – 2020, Manchester City are mari șanse de calificare în faza sferturilor de finală. În „optimi”, englezii au evoluat în prima manșă, în deplasare, cu Real Madrid, și s-au impus pe „Santiago Bernabeu” cu scorul de 2-1. Returul a fost amânat, din cauza pandemiei de coronavirus. A fost reprogramat pentru datele de 7 sau 8 august. Formația care se va califica va ajunge în Final 8, turneu găzduit de Lisabona.

Este o formulă de compromis imaginată de oficialii UEFA, pentru a încheia stagiunea unei competiții în jurul căreai se învârt multe miliarde de euro. Conform programului, sferturile de finală (într-o singură manșă) sunt programate la datele de 12, 13, 14 și 15 august. Semifinalele se vor disputa  pe 18 și 19 august, iar marea finală se va juca la data de 23 august.