Evenimentul Zilei > Actualitate > Pentru că a câștigat pariul cu X6, BMW se gândește să mizeze și pe X4
Pentru că a câștigat pariul cu X6, BMW se gândește să mizeze și pe X4

Pentru că a câștigat pariul cu X6, BMW se gândește să mizeze și pe X4

Succesul repurtat de producătorul auto german BMW cu modelul crossover X6 (un SUV cu profil de coupe) poate conduce, în viitorul apropiat, către lansarea unei versiuni mai compacte, care ar putea fi botezată X4.

Mulți experți auto au întâmpinat cu circumspecție apariția crossover-ului BMW X6.

După succesul comercial puțin scontat al X5-ului ”turtit”, producătorul german se gândește serios să folosească aceeași rețetă, pentru lansarea unei versiuni mai compacte, X4, care, evident, ar trebui să folosească platforma tehnică a viitoarei generații X3, scrie ediția online a revistei britanice ”Autocar”.


BMW a lansat ”SUV-ul coupe” X6 în 2008. Până în prezent, peste 80.000 de unități X6 au fost vândute la nivel mondial – dublu față de previziunile inițiale.


Sursele apropiate BMW citate de publicația britanică au recunoscut că oportunitatea lansării crossover-ului X4 este analizată serios la nivelul conducerii companiei.


”Nu există, deocamdată, un angajament ferm în această direcție, dar succesul X6 a arătat că există o cerere importantă de SUV-uri cu caracater sportiv”, a comentat sursa.


În ultimii ani, BMW a inundat piața de automobile premium cu o mulțime de produse de nișă. Cele mai recente exemple: SUV-ul X1 – cel mai mic din gama producătorului – și Seria 5 GT.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News