Ce e de meserie, la bază, Mihai Mărgineanu? „Ardiles” zâmbește, nostalgic: „Prima meserie a fost de electronist. Da’ n-am devenit inginer, că am picat la facultate cu nota 8.20. A avut viața niște socoteli cu mine… Da’ sunt foarte fericit că am înțeles cum funcționează o diodă și un tranzistor”.

Povestește că a terminat „managementul” la o facultate privată. Dar, ce vroia să se facă când era mic? Că băieții vor să devină pompieri, polițiști, marinari sau aviatori, nicidecum electroniști.

Râde: „Am vrut să mă înscriu la examen la Liceul de Marină din Constanța, da’ nu m-au primit că n-aveam rădăcini sănătoase. Eu vroiam să văd lumea și așa credeam că pot. Bine că nu m-au primit, că cine știe pe unde eram acum”.

Totul a plecat de la gagici

Și, de unde până unde muzică? Cine i-a pus chitara în mână? Iar pică în amintiri. Spune că Cenaclul Flacăra l-a inspirat: „Am fost la câteva spectacole ale lui Păunescu. Erau singurele care se terminau la trei dimineața. Veneam pe jos până în Pantelimon. Atunci am început să cochetez cu chitara. Gagicile te priveau altfel… Și m-am trezit că știu 200 de cântece.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: