PDL îşi aruncă liderii în bătălia alegerilor locale

PDL îşi aruncă liderii în bătălia alegerilor locale

Mehedinţiul este încă un judeţ care face alianţă cu UNPR-ul în perspectiva alegerilor locale.

Organizaţiile judeţene din Mehedinţi ale PDL, UNPR, PNŢCD şi Partidului Ecologist au parafat "Mişcarea pentru Noul Mehedinţi".

"Dorim să conlucrăm, să luptăm împreună pentru un nou Mehedinţi a cărui construcţie, spunem noi, cei de la PDL, am început-o acum patru ani şi cred că nu ne poate contrazice nimeni că semnalele unei schimbări în bine au apărut, atât în Turnu Severin cât şi în Mehedinţi", a declarat liderul PDL Me­hedinţi, senatorul Mihai Stă­nişoară.

"De ce mişcare? Mişcare pentru că noi credem că este un concept mai larg decât acela de formaţiune politică sau pură alianţă electorală, un concept de care un judeţ ca Mehedinţiul are nevoie", a mai spus Stănişoară, precizând că acestui concept, se pot alătura în viitor, şi organizaţii non-gu­vernamentale, fundaţii, per­soa­nepublice. În total în 18 judeţe, PDL-ul a semnat protocoale cu UNPR-ul, printre care la Argeş, unde preşedintele organizaţiei PDL, Mircea Andrei se bate cu baronul local Constantin Nicolescu (PSD). În cursă pentru Consiliul Judeţean

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihai Stănişoară va intra în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean , iar la Primăria Drobeta Turnu Severin a fost desemnat actualul edil, Gheorghe Constantin.

"Este bine să ne asumăm responsabilitatea de a candida acum la locale şi de a prelua frâiele cu oamenii de forţă maximă ai partidului", a explicat Stănişoară. Cât priveşte reprezentarea pe liste, Stănişoară a susţinut că ar fi absurd să negocieze procentele, dar în funcţie de resursele fiecărui partid, vor fi stabiliţi şi candidaţii. "Suntem convinşi că vom câştiga alegerile, adică vom rămâne la conducerea primăriei Severin, a CJ Mehedinţi“ MIHAI STĂNIŞOARA, liderul PDL Mehedinţi

SUCEAVA

Gheorghe Flutur, antrenat pentru un nou mandat

Democrat-liberalii îşi scot din umbră toţi liderii locali importanţi pentru a-şi creşte vizibilitatea înaintea alegerilor locale.

De altfel, PDL îşi va susţine la alegerile din zece iunie toţi preşedinţii de consilii judeţene şi primarii de muni­cipii-reşedinţă de judeţ pe care îi are în funcţie, după cum a anunţat secretarul general al partidului, Ioan Oltean.

Preşedintele Consiliului Ju­deţean Suceava, Gheorghe Flutur va candida pentru un nou mandat, candidatura acestuia fiind validată, sâmbătă, la nivelul consiliului de coordonare al PDL Suceava. "Am curajul să spun că la Su­ceava este cea mai puternică filială a PDL din ţară(…) Am fost cobai pe uninominal şi am obţinut al doilea loc pe ţară", a spus Flutur, care şi-a lansat totodată, proiectul "Ai verde în Bucovina". Ioan Botiş, în cărţi la Bistriţa Primarul Braşovului, George Scripcaru şi cel al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan sunt alte două nume grele care vor candida pentru un nou mandat. Ioan Oltean a anunţat că ia în considerare can­didatura la primăria Bistriţa Năsăud a fostului ministru al Muncii, Nelu Ioan Botiş.

La Bacău, PDL îl va susţine pentru funcţia de primar pe Florin Lazăr, actualul inspector general şcolar al judeţului. De asemenea, prefectul judeţului Teleorman, Teodor Niţulescu, ar putea fi candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.