Democrat-liberalii se reunesc astăzi, în şedinţa Colegiului Director Naţional, pentru a decide cum îşi vor sfătui votanţii în perspectiva votului de duminică. Cele două opţiuni sunt fie boicotarea referendumului, fie participarea la scrutin şi votul împotriva demiterii lui Traian Băsescu. Din ce în ce mai multe voci din PDL au început să susţină varianta neparticipării la vot.
Motivele invocate: semnele de întrebare asupra corectitudinii organizării votului şi faptul că participarea la vot ar valida abuzurile USL. În context, vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu a declarat că formaţiunea sa trebuie să-şi mobilizeze susţinătorii să participe la referendum doar dacă democrat- liberalii au asigurări că referendumul este corect.
Controversele asupra modificărilor aduse de USL la Legea Referendumului sunt numeroase, în condiţiile în care voturile pe listele speciale nu se mai numără separat, birourile electorale de circumscripţie ale comunelor, oraşelor şi municipiilor au fost eliminate şi procesele verbale privind rezultatul referendumului au fost modificate.
Băsescu: "Şi varianta neprezentării la referendum este valabilă"
Traian Băsescu a susţinut ieri, într-un dialog cu cititorii Hotnews.ro, că varianta neprezentării la urne este una valabilă şi înţelege sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat. Preşedintele suspendat a mai adăugat că, dacă nu ar fi fost "mânat de gândul rapidei recuperări a credibilităţii României", ar fi îndemnat el însuşi la neparticipare.